Гарбузовий мус
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний солодкий десерт, подавати який потрібно охолодженим. Яскраві фарби збуджують апетит, а солодко-пряний аромат так і манить… Хочете спробувати? тоді дивіться, як приготувати гарбузовий мус.
Зверніть увагу, вага гарбуза вказано чистий, тобто без шкірки і м'якоті. Якщо використовуєте лимонний сік, то досить половинки одного невеликого лимона. Я іноді заміняю лимон кислотою, тоді кладу на кінчику столової ложки. Її кількість можна відредагувати на свій смак.
- Гарбуз - 400 грам
- Манна крупа - 60 грам
- Цукор - 70 грам
- Вода - 600 мілілітрів
- Лимон або лимонна кислота - За смаком
- Імбир мелений - 1 щіпка
- Кориця мелена - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
Підготуйте сипучі інгредієнти, очищену воду, гарбуз.
Очистіть гарбуз від шкірки і м'якоті, поріжте шматочками, отвесьте рівно 400 грам. Залийте 200 мл води, доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин до м'якості гарбуза. Вода майже вся википить.
В 400 мл холодної води покладіть цукор і манну крупу. Доведіть до кипіння і варіть 3-4 хвилини, помішуючи, щоб не пригоріла і не утворилися грудочки.
Готову рідку манну кашу остудіть.
Додайте остигнула гарбуз, лимонний сік або кислоту, імбир, мускатний горіх, корицю. Збийте мус міксером на максимальній швидкості.
Щоб мус вийшов повітряним, процес збивання повинен бути не менше 6-7 хвилин. Готовий мус охолодіть протягом 2 годин в холодильнику. Приємного!