Рецепт Гарбузовий мус фото

Гарбузовий мус
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Крупи, Гарбуз, Манька
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Десерти, Мус

Ніжний солодкий десерт, подавати який потрібно охолодженим. Яскраві фарби збуджують апетит, а солодко-пряний аромат так і манить… Хочете спробувати? тоді дивіться, як приготувати гарбузовий мус.

Зверніть увагу, вага гарбуза вказано чистий, тобто без шкірки і м'якоті. Якщо використовуєте лимонний сік, то досить половинки одного невеликого лимона. Я іноді заміняю лимон кислотою, тоді кладу на кінчику столової ложки. Її кількість можна відредагувати на свій смак.

  • Гарбуз - 400 грам
  • Манна крупа - 60 грам
  • Цукор - 70 грам
  • Вода - 600 мілілітрів
  • Лимон або лимонна кислота - За смаком
  • Імбир мелений - 1 щіпка
  • Кориця мелена - 1 щіпка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
гарбузовий мус - фото крок 1
Підготуйте сипучі інгредієнти, очищену воду, гарбуз.
гарбузовий мус - фото крок 2
Очистіть гарбуз від шкірки і м'якоті, поріжте шматочками, отвесьте рівно 400 грам. Залийте 200 мл води, доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин до м'якості гарбуза. Вода майже вся википить.
гарбузовий мус - фото крок 3
В 400 мл холодної води покладіть цукор і манну крупу. Доведіть до кипіння і варіть 3-4 хвилини, помішуючи, щоб не пригоріла і не утворилися грудочки.
гарбузовий мус - фото крок 4
Готову рідку манну кашу остудіть.
гарбузовий мус - фото крок 5
Додайте остигнула гарбуз, лимонний сік або кислоту, імбир, мускатний горіх, корицю. Збийте мус міксером на максимальній швидкості.
гарбузовий мус - фото крок 6
Щоб мус вийшов повітряним, процес збивання повинен бути не менше 6-7 хвилин. Готовий мус охолодіть протягом 2 годин в холодильнику. Приємного!

Схожі рецепти