Рецепт Гарбузовий кекс фото

Гарбузовий кекс
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Гарбуз
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Рецепт приготування гарбузового кексу. Усередині гарбузовий кекс виходить розсипчастим і яскравого жовтого кольору, смак у нього - ніжний.

Опис приготування:

Після приготування гарбузового кексу він навіть на наступний день залишається свіжим і не черствіє. Виходить дуже смачним.

  • Гарбуз (м'якоть) - 400 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 1, 75 склянки
  • Рослинна олія - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Цедра лимону - 0, 5 штуки
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Мелена гвоздика - 1/4 чайних ложки
  • Запашний перець - 1/4 чайних ложки (на любителя)
  • Горіх мелений горіх - 1/4 чайних ложки
  • Вершкове масло - 100 грам
гарбузовий кекс - фото крок 1
1. Гарбуз очищаємо від шкірки і великими кубиками її нарізаємо. Загорнемо все в фольгу, для м'якості запекти в духовці. Також можна відварювати у воді. Потім воду злити. Наріжемо ще трохи гарбуза.
гарбузовий кекс - фото крок 2
2. Гарбуз розминаємо виделкою в пюре. Можна додавати трохи води (якщо суха гарбуз). Консистенція повинна вийти дитячого пюре.
гарбузовий кекс - фото крок 3
3. Яйця розбиваємо в миску, додаємо цукор і збиваємо міксером. Додамо сюди масло і пюре з гарбуза. Збиваємо знову.
гарбузовий кекс - фото крок 4
4. Додамо борошна, мускатний горіх, запашний перець, гвоздику, корицю, цедру апельсина або лимона, розпушувач і сіль. Все збиваємо. Тепер додамо гарбуз, нарізану маленькими кубиками. Ложкою перемішаємо.
гарбузовий кекс - фото крок 5
5. Маслом змажемо форму для запікання. Потім в неї викладаємо тісто. Відправляємо в розігріту духовку (температура 180 градусів), запікаємо до готовності.
гарбузовий кекс - фото крок 6
6. Потім виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути, розрізаємо і подаємо.

Схожі рецепти