Гарбузовий кекс в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
У сезон врожаю гарбуза, пропоную приготувати гарбузовий кекс в мультиварці. Кекс ніжний, повітряний, трохи вологий - надзвичайно смачно!
Опис приготування:
Рецепт дуже простий, але він неодмінно заслуговує на увагу. Специфічного смаку гарбуза в ньому немає, тому можете сміливо пропонувати його навіть тим, хто не любить гарбуз. За бажанням в тісто можна додати родзинки або корицю для додаткового смаку і аромату. А можна прошарувати кекс сметанним кремом або джемом з кислинкою. Беріть рецепт на замітку!
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 200 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Гарбузове пюре - 150 грам
- Борошно - 250 грам
- Крем - 50 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Гарбуз наріжте кубиками і залийте водою. Відваріть до готовності.
Після чого воду злийте, а гарбуз подрібніть в пюре занурювальним блендером або будь-яким іншим зручним способом.
М'яке вершкове масло збийте з цукром.
Додайте яйця.
Перемішайте. Налийте рослинне масло і покладіть сметану.
Перемішайте все ще раз. Насипте борошно і соду.
Перемішайте тісто до однорідного стану і додайте гарбузове пюре.
Готове тісто має вийти не дуже густе.
Вилийте тісто в змащену маслом чашу мультиварки. Дно і боки попередньо обсипте борошном або манкою. Готуйте на режимі"Випічка" до звукового сигналу.
Після сигналу витягніть кекс за допомогою контейнера для варіння на пару і остудіть.
Перед подачею за бажанням посипте готовий гарбузовий кекс цукровою пудрою. Приємного чаювання!