Гарбуз зі свининою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо виглядає дуже святково і красиво, а тому підійде не тільки на звичайний вечеря, але і на урочисте застілля. Гарбуз і м'ясо просочуються ароматами один одного, виходить неймовірно смачно!
Дуже смачне святкове блюдо, запечене в духовці. Обов'язково маринують м'ясо перед випічкою, не менше 8-10 годин, щоб воно добре просочилося маринадом. При запіканні, свинина просочується ароматом гарбуза і смаженого лука. Виходить неймовірно гарне і смачне блюдо! сподіваюся, що вам сподобається цей простий рецепт приготування гарбуза зі свининою в духовці. Хай щастить!
- Свинина - 1 кілограм (шматок)
- Гарбуз очищена - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Кардамон - 1 Чайна ложка
- Оцет винний - 2 Ст. Ложки
- Масло оливкове - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
За допомогою ступки розтираємо часник зі спеціями, сіллю і оливковою олією.
Половиною приготованого маринаду натріть цілісний шматок свинини. Помістіть його на ніч в холодильник, щоб гарненько замаринувати.
Очищений гарбуз наріжте невеликими шматочками і покладіть у форму для запікання. Зверху викладіть обсмажену цибулю (смажити до м'якості) і залишки маринаду. Викладіть по центру цілісний шматок свинини. Запікайте блюдо в духовці 50 хвилин.
Наріжте остигле м'ясо скибочками.
Подавайте разом з гарбузом. Смачного!