Гарбуз з куркою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Що ви звикли готувати на гарнір до курки? Картопля, печериці, спагетті ... Але в цей раз ми підемо іншим шляхом. Спробуйте запечену гарбуз з куркою. Вам сподобається!
Дане гаряче блюдо мені більше нагадало запіканку, оскільки порізані інгредієнти укладені шарами, а зверху натирається сир. А поки що прочитайте про те, як приготувати гарбуз із куркою в духовці. Продукти вийшли дуже ніжними, а гарбуз так взагалі тане в роті. І запах у страви просто приголомшливий.
- Куряча грудка - 500 грам
- Гарбуз - 800 грам
- Сир "дор блю" - 180 грам
- Сир "пармезан" - 100 грам
- Гарбузове насіння - 2 Ст. Ложки
- Базилік - 1 Ст. Ложка (сухий)
- Майоран - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - За смаком
Гарбуз очистите, промийте і наріжте її м'якоть кубиками в 2 см.
Грудку промийте, обсушити і наріжте невеликими шматочками. Перемішайте їх з базиліком, ложкою олії і сіллю. Викладіть курку на дно форми для запікання.
А кубики гарбуза перемішайте з майораном, сіллю, маслом, очищеним насінням і дрібно порубаним часником.
На курку викладіть гарбуз, а зверху викладіть обидва види сиру (кубиками).
Форму для випічки закрийте фольгою. Запікайте блюдо при 200 градусах протягом години. Смачного!