Гарбуз з печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Гарбуз - чудова сусідка не тільки для солодких каш. Вона дає шикарні результати з м'ясом, субпродуктами. Сьогодні хочу поділиться смачним рецептом гарбуза з печінкою, запеченими в духовці під сиром.
Щоб зробити страву більш ароматним, додайте пару пучок чебрецю, прованських трав і перцю чорного меленого. Сіль використовуйте за смаком. Також для приготування страви знадобиться глиняний горщик. Отже, дивіться, як приготувати гарбуз із печінкою. Приступимо!
- Гарбуз - 170 грам
- Сир - 60 грам
- Печінка куряча - 200 грам
- Лук червоний - 60 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Чебрець - 1-2 Щепоток
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Прованські трави - 1-2 Щепоток
- Масло рослинне - 60 мілілітрів
![гарбуз з печінкою - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/tikva_s_pecheniu-388379.webp)
Підготуйте продукти. Печінка вимийте. Гарбуз, цибуля, часник очистіть.
![гарбуз з печінкою - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/tikva_s_pecheniu-388382.webp)
Гарбуз поріжте на невеликі кубики. Масло рослинне розігрійте і додайте гарбуз.
![гарбуз з печінкою - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/tikva_s_pecheniu-388385.webp)
Обсмажте її до рум'яної скоринки. Додати сіль трохи.
![гарбуз з печінкою - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/tikva_s_pecheniu-388387.webp)
Обсмажте на олії печінку курячу. Цибулину поріжте півкільцями.
![гарбуз з печінкою - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/tikva_s_pecheniu-388388.webp)
До полуобжаренной печінки додайте червоний лук, сіль і смажте до м'якості цибулі.
![гарбуз з печінкою - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/tikva_s_pecheniu-388390.webp)
Порубати дрібно часник, натріть на тертці сир. У горщик на дно покладіть печінку з цибулею, далі - гарбуз.
![гарбуз з печінкою - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/tikva_s_pecheniu-388392.webp)
Додайте часник, чебрець, прованські трави.
![гарбуз з печінкою - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/tikva_s_pecheniu-388395.webp)
Полийте добре гарбуз сметаною, зверху розподіліть сир тертий. Надішліть горщик в духовку на 20 хвилин, температура - 220-250 градусів.
![гарбуз з печінкою - фото крок 9](https://kuhari.com.ua/img/tikva_s_pecheniu-388397.webp)
Після закінчення часу вимкніть духовку, не поспішайте діставати горщик, нехай ще хвилин 10-15 postoit. Подавайте печінку з гарбузом як самостійну страву або з кашами. Приємного!