Гамбургер на салатних листках
(покроковий рецепт з фото)
Такий гамбургер можна назвати низькокалорійним, адже замість звичної підсмаженої булочки, його основа - це салатні листя. Розповідаю, як приготувати гамбургер на салатних листках.
Не варто відмовляти собі в такому смачне блюді як гамбургер. Але якщо не хочете набрати зайві кілограми, то можете замінити звичну булочку на салатні листя. Повірте, що смак готового бургера від цього не стане гірше. Ви можете зробити варіант зі свіжими овочами або маринованими.
- Фарш із яловичини - 700 грам
- Сіль, чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Соєвий соус - За смаком
- Майонез - За смаком
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Авокадо - 3 штуки
- Помідор - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Салат - За смаком
1. Готовий яловичий фарш викладіть в миску, додайте сіль і чорний мелений перець, соєвий соус.
2. Гарненько перемішайте вміст миски руками або ложкою.
3. З фаршу сформуйте круглі котлетки невеликої форми.
4. Сковороду розігрійте з рослинним маслом і викладіть котлети, обсмажуйте до появи рум'яної скоринки з двох сторін.
5. У миску викладіть кілька столових ложок майонезу, додайте гірчицю, соєвий соус і гарненько все перемішайте.
6. Вимийте авокадо і розріжте на 2 частини, очистіть від шкірки і видаліть кісточку.
7. Наріжте кожну половинку тонкими пластиками. Очистіть цибулю і наріжте його тонкими півкільцями.
8. Вимийте помідор і розріжте його пластинками близько 0, 5 сантиметра в товщину.
9. Вимийте салат і обріжте качан. Розберіть його на листя.
10. Викладіть в салатний лист котлету, потім помідори, авокадо і цибулю, полийте невеликою кількістю майонезу.
11. Накрийте гамбургер другим салатним листом і щільно загорніть краю. Смачного!