Фруктовий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную дуже цікавий рецепт фруктового хліба, який схожий на великий енергетичний батончик, тому що містить всі тільки найсмачніше і корисне. Відмінна ідея для сніданку або перекусу!
Приготувати фруктовий хліб зовсім просто, для цього не потрібні спеціальні навички. З'єднайте разом всі продукти і спечіть смачний і корисний хліб, а покрокові рекомендації допоможуть вам це зробити.
- Борошно - 300 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Яблука - 3 штуки
- Чорнослив - 100 грам
- Ізюм - 100 грам
- Ядра волоських горіхів - 100 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Cedra - 2 грами (одного лимона)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 10 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Кунжут білий - 20 грам
- Кунжут чорний - 20 грам
- Насіння льону коричневе - 20 грам
- Насіння льону золотисте - 20 грам
- Вівсяні пластівці - 20 грам
- Коньяк або ром - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти.
Просійте борошно, додайте до неї розпушувач і корицю, перемішайте.
Добре промийте та просушіть паперовим рушником сухофрукти.
Подрібніть сухофрукти, залийте їх ромом або коньяком.
Подрібніть ножем горіхи.
Зніміть цедру одного лимона.
Очистіть яблука від шкірки і серцевини, наріжте дрібними кубиками.
З'єднайте в одній чашці сухофрукти, горіхи, насіння льону і кунжуту, вівсяні пластівці, влийте воду і рослинне масло, додайте дрібку солі.
Додайте борошняну суміш і руками замісити тісто, воно буде дуже щільне, так і має бути.
Змочіть робочу поверхню столу водою, викладіть тісто, сформуйте буханку.
Змастіть рослинним маслом форму і викладіть в неї заготовку хліба, випікайте при температурі 200 градусів близько години.
Вийміть з форми хліб і остудіть його на решітці до кімнатної температури.
Охололи фруктовий хліб можна присипати цукровою пудрою.
Хліб готовий. Смачного!