Фокачча (рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вас захоплює італійська кухня, хочете потроху освоїти її ази, тоді пропоную почати з самого традиційного. Розповім, як приготувати фокаччу. Цей хліб (коржик) завжди стане в нагоді.
Хочете готувати фокаччу також віртуозно, як італійські господині? Почніть з самого простого і зробіть традиційну фокаччу. А коли освоїте її рецепт, тоді можна зробити її з різними доповненнями (яких дуже багато). Процес приготування з доповненнями або без особливо нічим не відрізняється, адже головне в цій випічці - це корж. Можете зберігати хліб кілька днів, але він настільки смачний, м'який і ароматний, що з'їдають його в перший же.
- Борошно - 4 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 3 чайних ложки
- Часниковий порошок - 1, 5 чайних ложки
- Італійські трави - 1, 5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 280 мілілітрів
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Пармезан - 2 Ст. Ложки
1. Змішайте в окремій ємності 2-3 столових ложки теплого молока і сухі дріжджі.
2. У великій мисці змішайте борошно і сіль.
3. Додайте в миску з борошном італійські трави, цукор і часниковий порошок.
4. Перемішайте борошняну суміш дерев'яною ложкою.
5. Злегка розмішайте яйце і додайте в миску з борошном.
6. Додайте в борошно суміш дріжджів з молоком.
7. Трохи нагрійте молоко, а потім влийте тепле молоко в борошно.
8. Змішайте всі за допомогою дерев'яної ложки.
9. Дістаньте ложку і сформуйте з тіста кулю.
10. Додайте оливкову олію і замішують протягом декількох секунд.
11. Тісто має вийти м'яке, але не липке.
12. Залиште тісто на 1 годину для збільшення його в обсязі в 2 рази.
13. Натріть сир на середній терці. Викладіть тісто на деко, пальцями зробіть вм'ятини в тесті, посипте тертим сиром і італійськими травами. Розігрійте духовку до 200 градусів, поставте деко з тестом в духовку і випікайте протягом 25-30 хвилин.
14. Готову випічку остудіть протягом декількох хвилин, а потім наріжте і насолоджуйтеся.