Рецепт Фісташкове морозиво фото

Фісташкове морозиво
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Молочні продукти , Вершки , Горіхи
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Десерти , Морозиво
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Морозиво - то, що потрібно на десерт. А щоб приготувати його будинку, доведеться трохи попрацювати і запастися терпінням. Але ніжне, оксамитове фісташкове і дуже смачне морозиво того варто.

Опис приготування:

Морозиво - це десерт, який люблять не тільки діти. Дорослі теж не проти поласувати. У магазинах великий вибір цих ласощів, але хотілося б зробити морозиво не тільки смачним, але і без шкідливих добавок. Сьогодні я розповім, як приготувати фісташкове морозиво в домашніх умовах, незвично смачне, ніжне. Готувати його не так і складно, але потрібно трохи часу.

  • Fistashki - 100 грам
  • Вершки 33% - 150 мілілітрів
  • Цукор - 70-100 грам
  • Жовток - 2 штуки
  • Молоко - 200 мілілітрів
фісташкове морозиво - фото крок 1
Фісташки необхідно очистити від шкаралупи. Потім заливаємо їх окропом, щоб легко зняти лушпиння.
фісташкове морозиво - фото крок 2
Чисті фісташки необхідно підсушити. Для цього ми висипаємо їх на деко і відправляємо в духовку на 5-10 хвилин.
фісташкове морозиво - фото крок 3
За допомогою кавомолки або блендера перемелює горіхи в пасту-борошно.
фісташкове морозиво - фото крок 4
У сотейник виливаємо молоко, вершки і додаємо цукор (50 г). Доводимо до кипіння і додаємо фісташковий пасту. Добре перемішайте.
фісташкове морозиво - фото крок 5
В окремій мисці збиваємо жовтки і решту цукру і потроху вливаємо гарячу молочну суміш з пастою. Дуже швидко і ретельно помішувати.
фісташкове морозиво - фото крок 6
Переливаємо все в сотейник і відправляємо на маленький вогонь. Доводимо майже до кипіння, але не кип'ятимо, постійно помішуючи.
фісташкове морозиво - фото крок 7
Далі суміш для морозива необхідно остудити в холодильнику протягом 3-5 годин.
фісташкове морозиво - фото крок 8
Потім охолоджену суміш переливаємо в мороженицу і готуємо 30-40 минут до затвердения. Або відправляємо в морозилку і кожні 15 -20 хвилин протягом перших півтора годин перемішуємо, а потім через кожну годину раз 5-6.

Схожі рецепти