Ферментований чай в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Зараз часто можна зустріти в магазинах чай з цікавою назвою «Копорский» і виготовлений з дуже корисного рослини під назвою Іван-чай. Він має терпкий смак і ніжний яблучний аромат. До того ж, має безліч корисних властивостей. А зробити його будинку набагато простіше, ніж може здатися на перший погляд. Приступимо!
Для цього чаю потрібно підібрати сировину в чистій місцевості і краще до початку цвітіння. Листочки повинні бути без ознак псування, чистими і сухими. Їх обов'язково потрібно прокрутити через м'ясорубку, щоб порушити цілісність аркуша. Це потрібно для ферментації. Слідкуйте, щоб тканина в цей час була вологою, інакше чай втратить частину аромату. Ємність повинна бути обов'язково не металева. Ферментирование вважається закінченим, коли маса стане темно-зеленого кольору. Після цього можна приступити до сушіння в один шар. Зберігати в скляних щільно закритих банках. Хай щастить!
- Листя Іван-чай - 1 кілограм
Підготуйте Іван-чай.
Пропустіть листя через м'ясорубку з найбільшими осередками. Розкладіть на вологій тканині в один шар, зверху накрийте ще однією вологою тканиною.
Залиште на 14-15 годин.
Розстелите папір на решітку духовки і покладіть гранули в один шар. Сушіть протягом 1-1.5 годин при 60 градусах до сухого стану.
Візьміть 2 чайних ложки чаю, залийте 300 мл окропу і настоюйте 30 хвилин. Приємного чаювання!