Рецепт Ферментований чай в домашніх умовах фото

Ферментований чай в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Зелень
Для діабетиків
Літні
Напої, Чай

Зараз часто можна зустріти в магазинах чай з цікавою назвою «Копорский» і виготовлений з дуже корисного рослини під назвою Іван-чай. Він має терпкий смак і ніжний яблучний аромат. До того ж, має безліч корисних властивостей. А зробити його будинку набагато простіше, ніж може здатися на перший погляд. Приступимо!

Для цього чаю потрібно підібрати сировину в чистій місцевості і краще до початку цвітіння. Листочки повинні бути без ознак псування, чистими і сухими. Їх обов'язково потрібно прокрутити через м'ясорубку, щоб порушити цілісність аркуша. Це потрібно для ферментації. Слідкуйте, щоб тканина в цей час була вологою, інакше чай втратить частину аромату. Ємність повинна бути обов'язково не металева. Ферментирование вважається закінченим, коли маса стане темно-зеленого кольору. Після цього можна приступити до сушіння в один шар. Зберігати в скляних щільно закритих банках. Хай щастить!

  • Листя Іван-чай - 1 кілограм
ферментований чай в домашніх умовах - фото крок 1
Підготуйте Іван-чай.
ферментований чай в домашніх умовах - фото крок 2
Пропустіть листя через м'ясорубку з найбільшими осередками. Розкладіть на вологій тканині в один шар, зверху накрийте ще однією вологою тканиною.
ферментований чай в домашніх умовах - фото крок 3
Залиште на 14-15 годин.
ферментований чай в домашніх умовах - фото крок 4
Розстелите папір на решітку духовки і покладіть гранули в один шар. Сушіть протягом 1-1.5 годин при 60 градусах до сухого стану.
ферментований чай в домашніх умовах - фото крок 5
Візьміть 2 чайних ложки чаю, залийте 300 мл окропу і настоюйте 30 хвилин. Приємного чаювання!

Схожі рецепти