Fıdjin
(покроковий рецепт з фото)
Фиджін - це осетинський пиріг. Вони виходять дуже смачними і соковитими за рахунок того, що начинка накривається ще одним шаром тіста. А вона може бути будь-який. Використовують м'ясо, картопля, зелень, сир.
Якщо вам хочеться дізнатися, як приготувати фиджін, то просто вивчіть цей рецепт. Експериментуйте з начинками. Спробуйте м'ясної або картопляний фиджін. Такий пиріг зручно брати з тобою в дорогу або на роботу так як він закритий і начинка з нього не випадає.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Кефір - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Сир адигейський - 150 грам
- Зелень - 300 грам
- Крем - 100 грам
Трохи підігрійте половину порції кефіру, розведіть в ньому сухі дріжджі. Розм'якшіть п'ятдесят грам вершкового маслечка. Просійте борошно через сито, додайте до неї сіль і зробіть в борошні поглиблення. Потім введіть в неї кефір з дріжджами і без них, замісіть тісто. Залиште його на 40 хвилин підійти.
Зелень гарненько промийте, щоб на ній не залишилося піску. Обсушити і відріжте стеблинки. Нарубаєте її дрібненько. Ви можете використовувати будь-яку зелень, наприклад, Kinzu, петрушку, кріп і так далі.
Приготуйте начинку. Для цього у велику миску викладіть зелень, додайте до неї натертий на крупній тертці Адигейський сир і сметану. Prisoe, якщо необхідно, і ретельно перемішайте.
Тісто, що підійшло пріпиліте борошном і розкачайте в пласт. У його центр викладіть начинку так, щоб вийшов круг. Потім розрівняйте її. Кінці тесту защипніть так, щоб вони накрили начинку. У центрі залиште дірочку діаметром в пару сантиметрів.
Духовку гарненько розігрійте до двухста градусів. Поставте в неї пиріг і випікайте двадцять хвилин. Готовий пиріг змастіть зверху вершковим маслом.