Рецепт Ekmek (хліб) фото

Ekmek (хліб)
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Тісто
Дієтичне харчування
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Екмек - це простий турецька хліб (або невеликі хлібці), що нагадує за формою традиційні булочки. Екмек готують в печі і подають до столу виключно в гарячому вигляді. Обов'язково спробуйте!

Опис приготування:

Приготуємо екмек (хліб) в домашніх умовах. Цей турецька хліб подається до столу гарячим. У процесі випічки хліб роздувається. Як міхур, всередині утворюється порожнеча, схожа на кишеньку. Всередину прийнято класти різні м'ясні або овочеві закуски. Вдалого приготування!

  • Борошно - 1 кілограм
  • Вода - 600 мілілітрів
  • Дріжджі - 5 грам
  • Сіль - 20 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Кунжут чорний - За смаком
Ekmek (хліб) - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Ekmek (хліб) - фото крок 2
Засипте в глибоку миску борошно. По центру зробіть поглиблення, туди влийте воду. Засипте дріжджі і сіль.
Ekmek (хліб) - фото крок 3
Ретельно замісити тісто.
Ekmek (хліб) - фото крок 4
Залиште його тісто в теплі на 30 хвилин.
Ekmek (хліб) - фото крок 5
Тепер потрібно нарізати тісто на шматочки.
Ekmek (хліб) - фото крок 6
Скачайте тісто в кульки, а кожен кульку розкачати в корж. Змастіть коржі збитим яйцем.
Ekmek (хліб) - фото крок 7
Присипте кунжутом.
Ekmek (хліб) - фото крок 8
Викладіть кожен коржик в піч або в духовку (на деко). Випікайте до рум'яної скоринки. Температура - 220 градусів.
Ekmek (хліб) - фото крок 9
У процесі випічки корж починає рости на очах, перетворюючись на повноцінний хлібець.
Ekmek (хліб) - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти