Ekmek (хліб)
(покроковий рецепт з фото)
Екмек - це простий турецька хліб (або невеликі хлібці), що нагадує за формою традиційні булочки. Екмек готують в печі і подають до столу виключно в гарячому вигляді. Обов'язково спробуйте!
Приготуємо екмек (хліб) в домашніх умовах. Цей турецька хліб подається до столу гарячим. У процесі випічки хліб роздувається. Як міхур, всередині утворюється порожнеча, схожа на кишеньку. Всередину прийнято класти різні м'ясні або овочеві закуски. Вдалого приготування!
- Борошно - 1 кілограм
- Вода - 600 мілілітрів
- Дріжджі - 5 грам
- Сіль - 20 грам
- Яйця - 2 штуки
- Кунжут чорний - За смаком

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Засипте в глибоку миску борошно. По центру зробіть поглиблення, туди влийте воду. Засипте дріжджі і сіль.

Ретельно замісити тісто.

Залиште його тісто в теплі на 30 хвилин.

Тепер потрібно нарізати тісто на шматочки.

Скачайте тісто в кульки, а кожен кульку розкачати в корж. Змастіть коржі збитим яйцем.

Присипте кунжутом.

Викладіть кожен коржик в піч або в духовку (на деко). Випікайте до рум'яної скоринки. Температура - 220 градусів.

У процесі випічки корж починає рости на очах, перетворюючись на повноцінний хлібець.

Смачного!