Двошарова сирна запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайно ніжна, повітряна і легка сирна запіканка, яка миттєво тане на губах і на блюді! Її цілком можна віднести до найсмачнішим десертів! Обов'язково приготуйте для своїх діточок!
Одним з головних плюсів цієї запіканки є те, що вона готується без борошна. Зверніть увагу на сир, який будете використовувати при приготуванні. Жирність сиру не має значення. Але якщо він дуже вологий, то його слід віджати або ж додати в сирну частина трохи крохмалю. Сухий теж не дуже добре. Повинен бути середньої вологості. Запрошую подивитися, як приготувати двошарову сирну запіканку.
- Сир - 700 грам (інгредієнти для сирного шару)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 80 грам
- Крупа манна - 2 Ст. Ложки
- Крем 20% - 450 грам (інгредієнти для заливки)
- Цукор - 100 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Ванілін - щіпка
- Вершкове масло - За смаком (для змащування форми)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Сир, 2 яйця, манку і цукор з'єднайте в великій мисці, перемішайте і пробийте занурювальним блендером. Або частинами в чаші блендера. Форму (20х30 см) змастіть вершковим маслом і викладіть в неї рівномірно сирну масу. Поставте запікатися при температурі 170 градусів на 30 хвилин.
Сметану, цукор, ванілін і 1 яйце збийте міксером.
Після закінчення 30 хвилин, дістаньте запіканку з духовки.
Рівномірно залийте сметаною масою. І поставте в духовку ще на 15-20 хвилин.
Наша запіканка готова! Дайте їй постояти 20-25 хвилин, шари і текстура схопляться і її буде легше розрізати!
Смачного!