Дріжджове тісто з джемом
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділиться гарантовано вдалим рецептом приготування дріжджового тіста для випічки. Найкраще з цього тесту виходить випічка, в яку я додаю свій улюблений яблучний джем. Дивіться!
Ось вам спосіб, як приготувати дріжджове тісто з джемом в домашніх умовах. Безпосередньо випічку можна готувати будь-якої форми, адже тісто еластичне і дуже м'яке для роботи. Джем використовую яблучний, але можна вибрати і будь-який інший смак. Хай щастить!
- Дріжджі свіжі - 25 грам
- Цукор - 1/3 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Маргарин - 50 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Кефір - 1/3 склянки
- Борошно - 4 склянки
- Джем - 1 Склянка
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Вода тепла - 1/3 склянки
- Сіль - 1 щіпка
Розчиніть в теплому молоці дріжджі. Влийте кефір і вбийте два яйця. Також додаємо м'який маргарин, сіль і 2 ст.Л. Цукру. Засипаємо просіяне борошно, замішуємо тісто, залишаємо його на 2 години в теплому місці.
Тісто обминають і поділяємо на кульки.
Кожна кулька розкачайте в невелику коржик. По центру кладемо 1 ст.Л. Гема. З боків коржі робимо надрізи ножем.
Формуємо невеликі булочки (як на фото). Викладаємо їх на деко, застелений папером для випічки. Змащуємо булочки збитим яйцем. Випікаємо 40 хвилин, температура - 190 градусів.
Смачного!