Дріжджове тісто в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування простого, здобного дріжджового тіста в мультиварці на всі випадки життя. З нього можна готувати пишні булочки, пироги або навіть просто спекти хліб все в тій же мультиварці. Дивимося!
Дріжджового тесту завжди треба гарненько підійти, перш ніж приступати до випічки. Для приготування дріжджового тіста в мультиварці не має значення, яка у вас саме мультиварка. Головне - щоб був режим "випічка" або "розігрів" . Також, нам знадобляться сухі дріжджі для тіста, з ними краще готувати, ніж з пресованими.
- Вода тепла - 3 склянки
- Цукор - 0, 3 склянки
- Олія - 0, 3 склянки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цільнозернове борошно - 3 склянки
- Борошно пшеничне - 0, 5 склянки
- Насіння - За смаком
- Дріжджі - 2 Ст. Ложки
Замісити тісто за допомогою міксера або комбайна, можете і руками, але з міксером буде швидше і простіше. Спочатку змішайте борошно, сіль, олія, цукор. У теплій воді розведіть дріжджі і додайте в тісто, потім замісіть його. По бажанню, покладіть насіння. Тісто викладіть в керамічну форму для запікання.
Можна в принципі готувати тісто в мультиварці і без форми, але потім може бути складність достатать його з чаші мультиварки. Тому, краще в формі готувати.
У чашу мультиварки встановіть решітку металеву, налийте трохи води. Поставте форму з тестом. Фольгу я використовувала, щоб перенести форму в чашу мультиварки зручно було.
Увімкніть режим "розігрів" або "випічка" буквально на хвилину, щоб температура з'явилася. Потім вимкніть мультиварку, накрийте кришкою і дайте тесту в теплоті підійти - хвилин 30, може менше навіть.
Потім, ви можете приступити до випічки ваших виробів домашніх, а можете зробити хліб, наприклад, прямо в мультиварці. Просто увімкніть режим "випічка" хвилини 20-30. До готовності запікайте.
Хліб виходить щільним і смачним.
Ось так готується дріжджове тісто в мультиварці. Смачного!
Ось так готується дріжджове тісто в мультиварці. Смачного!