Дитинчата (Kabsa Біл Сама ближня)
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування популярного арабського м'ясної страви з рисом.
Дитинчата - популярне і дуже смачне арабське блюдо з рису, овочів і баранини.
- Баранина - 500 грам
- Томатної пасти - 1 Ст. Ложка
- Маленький цибулю - 1 штука
- Часник - 1 Ст. Ложка (розчавити)
- Топлене масло - 2, 5 Ст. Ложки
- Спеції по - 1/8 Ст. Ложки (куркума, чорний перець, запашний перець, обкладинка, мелений коріандр, меленої гвоздики, порошок насіння фенхелю, порошок імбиру)
- Сіль - 3 чайних ложки
В 1 ст.Л. Топленого масла обсмажити цибулю протягом хвилини, потім додати м'ясо і приправити сіллю і перцем, обсмажувати до коричневого кольору з усіх боків.
Потім, залити водою, що б приховати м'ясо і плюс 2 см. Зверху. Накрийте кришкою і готуйте протягом півгодини (після готовності бульйон не виливайте).
Після закінчення 30 хвилин, в іншій каструлі, в які залишилися топленому маслі обсмажте подрібнену часник протягом кількох секунд.
Далі, додайте моркву, готуйте близько хвилини і потім додайте томатну пасту, добре перемішайте.
Потім, додайте м'ясо, сіль і спеції, все ретельно перемішайте.
Тепер, додайте 4.5 чашки бульйону, накрийте кришкою і доведіть до кипіння (кількість бульйону залежить від типу рису).
Коли суміш закипить, додайте рис і перемішайте. Потім, накрийте кришкою і готуйте на дуже слабкому вогні протягом 15-20 хвилин або поки рис не буде готовий.
Kabsa готовий. Смачного.