Рецепт Дієтичний сир фото

Дієтичний сир
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, Для дітей, Корисний обід, Від 1 року

Натуральний, пікантний і дуже смачний дієтичний сир в домашніх умовах зовсім не така складна задача, як може здатися на перший погляд. Варто тільки спробувати і у вас все вийде.

1. Насамперед потрібно влити у велику каструлю кефір і молоко. Надіслати на вогонь.

2. У мисочку вбити яйця з сіллю. Збити віночком до однорідності.

3. Молочна маса повинна добре прогрітися, але не починати кипіти. У цей момент потрібно влити яйця дуже тонкою цівкою, постійно помішуючи.

4. Тепер масу можна довести до кипіння.

5. Варити на повільному вогні молочну суміш до моменту, коли почне відділятися сироватка.

6. Тим часом очистити часник і пропустити через прес. В рецепт приготування дієтичного сиру можна використовувати абсолютно будь-які добавки, які вам до смаку.

7. Подрібнити свіжу зелень і з'єднати з часником.

8. Знявши молочну суміш з вогню, дати їй трохи охолонути і додати зелень, паприку і червоний перець за смаком.

9. Підготувати друшляк з складеним в 2-3 рази марлею. Викласти туди сирну масу і дати стекти сироватці.

10. Надати сирної маси форму, накрити невеликою тарілкою і зверху поставити невеликий прес.

11. У холодильнику дієтичний сир в домашніх умовах повинен провести мінімум 5-6 годин. Потім потрібно трохи збільшити прес, щоб прибрати всі залишки сироватки.

12. Ось і всі рекомендації, як зробити дієтичний сир. Вже через 12-20 годин його можна дегустувати.

  • Кефір - 1 літр (нежирний)
  • Молоко - 1 літр(0.5% жирності)
  • Яйце - 5 штук
  • Сіль - 1-2 Ст. Ложок
  • Часник - 1-3 зубчиків
  • Зелень - 1 пучок
  • Червоний перець - 1 щіпка
  • Паприка - 1 щіпка
1. Насамперед потрібно влити у велику каструлю кефір і молоко. Надіслати на вогонь.

2. У мисочку вбити яйця з сіллю. Збити віночком до однорідності.

3. Молочна маса повинна добре прогрітися, але не починати кипіти. У цей момент потрібно влити яйця дуже тонкою цівкою, постійно помішуючи.

4. Тепер масу можна довести до кипіння.

5. Варити на повільному вогні молочну суміш до моменту, коли почне відділятися сироватка.

6. Тим часом очистити часник і пропустити через прес. В рецепт приготування дієтичного сиру можна використовувати абсолютно будь-які добавки, які вам до смаку.

7. Подрібнити свіжу зелень і з'єднати з часником.

8. Знявши молочну суміш з вогню, дати їй трохи охолонути і додати зелень, паприку і червоний перець за смаком.

9. Підготувати друшляк з складеним в 2-3 рази марлею. Викласти туди сирну масу і дати стекти сироватці.

10. Надати сирної маси форму, накрити невеликою тарілкою і зверху поставити невеликий прес.

11. У холодильнику дієтичний сир в домашніх умовах повинен провести мінімум 5-6 годин. Потім потрібно трохи збільшити прес, щоб прибрати всі залишки сироватки.

12. Ось і всі рекомендації, як зробити дієтичний сир. Вже через 12-20 годин його можна дегустувати.

Схожі рецепти