Рецепт Дієтичний борщ фото

Дієтичний борщ
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі
Дієтичне харчування
На обід
Борщ, Супи

Бажання стежити за фігурою - ще не привід обмежувати свій раціон. Пропоную рецепт приготування дієтичного борщу, який стане відмінним варіантом смачного і досить ситного обіду.

Приготувати дієтичний борщ в домашніх умовах досить просто і швидко. Ароматний і смачний, він прекрасно підійде для дитячого раціону. Це корисне, апетитне і улюблене багатьма блюдо в новій, полегшеної варіації.

  • Корінь селери - За смаком
  • Петрушка - За смаком
  • Картопля - 2-3 штук
  • Буряк - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Капуста - 350 грам
  • Томат - 100 мілілітрів
  • Сушені трави - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
дієтичний борщ - фото крок 1
1. У каструлю налити воду і опустити туди очищену моркву, корінь селери, гілочки петрушки і будь-які інші трави. Можна також доповнити бульйон очищеною цибулиною і лавровим листом.
дієтичний борщ - фото крок 2
2. Поки вариться бульйон, можна приступити до овочів. Навіть рецепт приготування дієтичного борщу не може обійтися без картоплі. Його потрібно очистити, як слід вимити і нарізати брусочками або кубиками.
дієтичний борщ - фото крок 3
3. Очистити другу морква і нарізати брусочками або натерти на середній терці.
дієтичний борщ - фото крок 4
4. Точно також потрібно підготувати буряк. Без неї дієтичний борщ в домашніх умовах буде занадто світлим і не придбає потрібний насичений колір.
дієтичний борщ - фото крок 5
5. Звичайно, головний інгредієнт борщу - це капуста. Її потрібно дрібно нашаткувати.
дієтичний борщ - фото крок 6
6. Коли бульйон проварити, потрібно акуратно дістати овочі з нього. Потім можна відправити в каструлю картоплю, морква і буряк. Коли бульйон закипить, проварити близько 10 хвилин на середньому вогні. Потім додати капусту, посолити і поперчити за смаком.
дієтичний борщ - фото крок 7
7. Ось і весь процес, як зробити дієтичний борщ. Коли овочі стануть м'якими, можна додати дрібку улюблених сушених трав або свіжої зелені. Накрити кришкою і дати борщу настоятися хоча б півгодини. Потім можна подавати до столу. При бажанні доповнити такий борщ можна низькокалорійним йогуртом, наприклад.

Схожі рецепти