Десерт з моркви
(покроковий рецепт з фото)
Морква - універсальний овоч, куди її не додав, вона завжди додасть страві смак і яскраві фарби. Підходить для овочів, м'яса, риби та десертів. Ділюся рецептом смачних ласощів з моркви.
Цей рецепт десерту з моркви прийшов до нас з турецької кухні, називається він "джезері" . Готується нешвидко, але дуже просто, всі кроки описані нижче. Які додати горіхи або спеції і яку форму надати десерту - вирішувати тільки вам. Його можна охолодити у вигляді великого пласта, а потім порізати на квадратики або ромбики, форма може бути найрізноманітнішою.
- Морква - 3 склянки(tertaya)
- Цукор - 1, 5 склянки
- Лимон - 1 штука
- Грецькі горіхи - 1 Склянка
- Кардамон - 0, 5 чайних ложки
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Кокосова стружка - 100 грам
Підготуйте інгредієнти для десерту.
Моркву натріть на дрібній тертці, відміряйте три склянки, викладіть в каструлю з товстим дном і тушкуйте 2 годину, підливаючи воду в міру випаровування, періодично помішуючи.
Подрібніть волоські горіхи, але не в дуже дрібну крихту, можна прямо в пакеті, використовуючи качалку.
Зніміть цедру з лимона і відіжміть лимонний сік.
Через 2 години додайте цукор, кардамон, ванільний екстракт і продовжуйте варити, поки морква не стане карамелізований і стане схожою на липку пасту.
Дайте масі злегка охолонути.
Розстеліть на столі харчову плівку, насипте рівним шаром кокосову стружку, поверх якої викладіть морквяну масу.
По центру викладіть подрібнені горіхи.
Скачайте рулетик, допомагаючи собі краєм харчової плівки і надаючи йому щільність. Повністю остудіть.
Звільніть десерт від плівки і наріжте шматочками.
Умочіть в кокосовій стружці.
Викладіть десерт на блюдо.
Наливайте чай і насолоджуйтеся чудовим десертом. Це дуже смачно!