Рецепт Десерт «щенячий захват» фото

Десерт «щенячий захват»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
ПП рецепти
На святковий стіл
Десерти
Кількість порцій: 4
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Сьогодні ділюся з вами рецептом, як приготувати десерт"Щенячий захват" , який прекрасно підійде для новорічного столу, привнесе яскравих фарб і смаків, порадує як дорослих, так і дітей.

Опис приготування:

Мій варіант десерту дійсно дуже простий, але то, що він подається у формі кісточки, робить його більш оригінальним. Дуже раджу приготувати такий смачний десерт своїм діткам до Нового року, впевнена, їм дуже сподобається!

  • Печиво - 150 грам
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Желе - 2 штуки (пачки)
  • Ківі - 1-2 штук
  • Мандарини - 1-2 штук
  • Металева формочка"Кісточка" - 1 штука
десерт
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Я буду використовувати покупне желе, але можна зробити його самостійно в домашніх умовах, просто розчинивши желатин у фруктовому соку за інструкцією, зазначеної на упаковці.
десерт
Почнемо з основи для десерту. Печиво розкришити в крихту.
десерт
Злегка розм'якшене вершкове масло поріжте на шматочки і змішайте з подрібненим печивом. Дуже швидко все гарненько перемішайте, щоб утворився щільний шар. Загорніть цю кулю в харчову плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.
десерт
Тепер вчинити можна двома способами - готувати желе зразу в формочке"Кісточка" або ж у великому контейнері, а потім за допомогою цієї ж формочки вирізати самі десерти. Оскільки формочка у вигляді кісточки у мене одна, я вирішила піти одночасно двома шляхами - один десерт зробити відразу в формочке (зеленого кольору) а десерт оранжевого кольору приготувати у великому контейнері. Отже, встановіть формочку"Кісточка" на плоску тарілку, на дно рівним шаром викладіть основу з суміші печива з маслом рівним шаром (товщина приблизно 7 мм).
десерт
На печиво покладіть шматочки фруктів (їх можна підбирати за кольором, як це зробила я, або ж вибирати контрастні фрукти).
десерт
Приготуйте желе, спосіб зазвичай вказується на упаковці. Я розвела вміст пакета в 300 мл окропу і дуже енергійно розмішувала, до повного розчинення. Тепер необхідно залишити желе на 15-20 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно охололо і навіть початок застигати, ставати в'язким. По суті, розвести желе можна заздалегідь, поки основа для десерту ще в холодильнику.
десерт
Залийте желе до країв форми і відправте в холодильник до повного застигання желе. Якщо ви готуєте десерт відразу в контейнері, то виконайте всі ті ж етапи, єдине, раджу попередньо застелити контейнер харчовою плівкою - тоді дістати десерт буде значно простіше.
десерт
Желе застигло, тепер питання: як зняти форму. Тут все просто. Візьміть чисту тканинну серветку або навіть звичайне паперовий рушник, гарненько намочіть його окропом і відіжміть. Швидко оберніть такими рушниками форму по краях, в результаті вона нагріється, розтане також желе по краях - і буде легко зняти форму.
десерт
Прикрасьте десерт фруктами і подавайте до столу!

Схожі рецепти