Цвітна капуста в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Цвітна капуста в клярі - це практично казкова каша з сокири, коли з убогого набору інгредієнтів на виході виходить дуже гідне блюдо.
Кольорова капуста - овоч дуже корисний, однак готувати його вміють не всі. Один з найпростіших способів приготування - це кольорова капуста в клярі. Готується дуже просто, однак результат виходить вельми цікавим - подобається навіть дітям. А вже якщо ще й тертим сиром посипати перед подачею - то взагалі відмінна гаряча закуска. Цвітна капуста в клярі може бути як гарніром, так і власним стравою.
- Кольорова капуста - 1 штука
- Борошно - 3/4 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - - За смаком
- Тертий сир - - За смаком
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
Цвітну капусту добре промити під струменем холодної води і обсушити. Ножем обробляв качан на маленькі шматочки.
Кладемо в киплячу підсолену воду наші суцвіття капусти і варимо 10 хвилин.
Готуємо кляр: змішуємо борошно з яйцями і гарненько розмішуємо. Кляр повинен вийти досить густим.
Кожне суцвіття відвареної капусти обмакиваем в кляр.
Обсмажуємо кольорову капусту в киплячій рослинній олії до утворення золотистої скоринки. Перед подачею можна посипати тертим сиром за смаком.