Цукрова кукурудза на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте простий і смачний рецепт приготування цукрової кукурудзи на зиму? Тоді зверніть увагу на цей варіант підготовки кукурудзи до заморожування з детальними покроковими рекомендаціями.
Щоб цукрова кукурудза на зиму в домашніх умовах добре збереглася, її потрібно правильно підготувати до заморожування. Також велике значення має ємність, в якій буде зберігатися кукурудза. Чим герметичнее будуть упаковані зерна, тим краще.
- Кукурудза - 5-6 штук
1. Для початку необхідно правильно вибрати кукурудзу. Початки повинні бути добре дозрілими, але не дуже жорсткими.
2. Рецепт приготування цукрової кукурудзи на зиму починається з очищення качанів від листя і волосків. Потім їх необхідно ретельно вимити під проточною водою.
3. У каструлі необхідно закип'ятити воду. Відправити туди кукурудзу. Якщо качани занадто великі їх можна розрізати навпіл. Накрити каструлю кришкою і довести до кипіння. При бажанні це можна зробити і в пароварці.
4. Варити кукурудзу не треба, відразу після закипання її можна дістати з води. Тепер процес варіння потрібно зупинити, для цього необхідно залити качани холодною водою або викласти на лід.
5. З охололого качана необхідно зрізати зерна. Робити це потрібно гострим ножем, відрізаючи по качану.
6. Тепер зерна потрібно трохи просушити, розсипавши їх так, щоб вони не стикалися один з одним. В такому ж вигляді їх необхідно відправити в морозилку, щоб цукрова кукурудза на зиму в домашніх умовах не злиплися.
7. Останній етап - це збір кукурудзи для тривалого зберігання. Використовувати можна поліетиленовий пакет, пакет для заморозки з застібкою або пластикову ємність з щільно закривається кришкою.