Рецепт Чіабатта фото

Чіабатта
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Пісні страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Не обов'язково їхати в Італію, щоб покуштувати цей повітряний хліб з ароматної хрусткою скоринкою, адже приготувати чіабатту можна і у себе вдома.

Опис приготування:

Ну що, пора б вже і нам зайнятися домашньою випічкою, адже у магазинного хліба останнім часом смак залишає бажати кращого. І хоча рецептів приготування різних хлібобулочних виробів дуже і дуже багато, але я б хотіла сьогодні зупинитися на одному італійському варіанту і розповісти, як зробити чіабатту. Можливо ви вже зустрічалися з цим хлібом, тому що останнім часом він набув широкого поширення, ну а якщо ви про нього ніколи не чули, тоді зараз я все вам розповім. Чіабатта є повітряний хліб з хрусткою скоринкою і м'якушем в великі дірочки, він відмінно підходить для різних страв, але найчастіше його використовують для приготування бутербродів. Я люблю його в будь-якому вигляді, адже така випічка дійсно дуже смачна, і її навіть немає сенсу порівнювати з покупної. Тому давайте порадуємо себе відмінним хлібом за італійським рецептом приготування чіабатти.

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 7 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Борошно житнє - - За смаком
чіабатта - фото крок 1
Для початку приготуємо тісто. Вливаємо в глибоку миску воду (теплу), всипаємо борошно і сухі дріжджі, додаємо сіль, цукор і оливкове масло. З цих інгредієнтів замішуємо однорідне тісто за допомогою міксера.
чіабатта - фото крок 2
Посипаємо стіл борошном і ще пару хвилин месім тісто вручну. Потім знову кладемо його в миску і ставимо в холодильник (саме в холодильник, а не в тепле місце) з 3-4 годину.
чіабатта - фото крок 3
Після закінчення часу ми посипаємо рівну поверхню борошном і викладаємо на неї тісто, злегка його обминали і ділимо на кілька частин. В залежності від того, якого розміру ви хочете приготувати чіабатти, стільки частин і отримаєте.
чіабатта - фото крок 4
Приступимо до ліплення. Руками розминаємо кожну частину тесту в прямокутник.
чіабатта - фото крок 5
Краї прямокутника складаємо ось таким чином.
чіабатта - фото крок 6
Тепер ще раз розминаємо цей конвертик в прямокутник і знову складаємо його краю.
чіабатта - фото крок 7
Далі ми кладемо чіабатту швом вниз, краю батона опускаємо пальцями вниз, щоб вони склеїлися. Потім акуратно стискаємо тісто руками і формуємо батон.
чіабатта - фото крок 8
Обвалюють чіабатту з усіх боків в житнього борошна і викладаємо на деко, залишаємо на 20-30 хвилин.
чіабатта - фото крок 9
Розігріваємо духовку до 200 градусів, на нижній ярус ставимо каструлю з водою. Відправляємо в духовку чіабатту і випікаємо 20-30 хвилин. Коли хліб покриється хрусткою скоринкою, витягаємо його з духовки і кладемо остигати на решітку. Потім нарізаємо і насолоджуємося приголомшливим смаком чіабатти.

Схожі рецепти