Чіабатта
(покроковий рецепт з фото)
Не обов'язково їхати в Італію, щоб покуштувати цей повітряний хліб з ароматної хрусткою скоринкою, адже приготувати чіабатту можна і у себе вдома.
Ну що, пора б вже і нам зайнятися домашньою випічкою, адже у магазинного хліба останнім часом смак залишає бажати кращого. І хоча рецептів приготування різних хлібобулочних виробів дуже і дуже багато, але я б хотіла сьогодні зупинитися на одному італійському варіанту і розповісти, як зробити чіабатту. Можливо ви вже зустрічалися з цим хлібом, тому що останнім часом він набув широкого поширення, ну а якщо ви про нього ніколи не чули, тоді зараз я все вам розповім. Чіабатта є повітряний хліб з хрусткою скоринкою і м'якушем в великі дірочки, він відмінно підходить для різних страв, але найчастіше його використовують для приготування бутербродів. Я люблю його в будь-якому вигляді, адже така випічка дійсно дуже смачна, і її навіть немає сенсу порівнювати з покупної. Тому давайте порадуємо себе відмінним хлібом за італійським рецептом приготування чіабатти.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Борошно житнє - - За смаком