Чіабатта з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Думаю, що всі погодяться з тим, що домашня випічка в тисячу разів смачніше покупної, тоді давайте візьмемо рецепт приготування у італійських кухарів і приготуємо чудову чіабатту з цибулею.
Готувати хліб самостійно - це справа не з легких, особливо якщо робити його з дріжджового тіста, але зате як приємно потім нарізати його, ще теплий, на скибочки. Для мене випічка ніколи не була улюбленим заняттям, але є деякі рецепти, на які я не лінуюся витрачати сили і час, як наприклад цей рецепт приготування чіабатти з цибулею. Такий італійський хліб сподобається всім без винятку, навіть тим, хто не любить хлібобулочні вироби, адже він неймовірно ніжний, повітряний і ароматний. Ви тільки уявіть, який приголомшливий запах розноситься по дому, коли чіабатта випікається в духовці, важко утримати себе і не з'їсти її цілком. Повірте, коли ви спробуєте її, то не зможете їсти звичайний хліб з магазину більше ніколи, але це і не страшно, адже тепер ви будете знати, як зробити чіабаттау з цибулею в домашніх умовах.
- Борошно пшеничне - 550 грам(450 г - в тісто, 100 г - в опару)
- Вода тепла - 1 Склянка(+ 100 мл в опару)
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 5 грам
- Масло оливкове - 20-30 грам(+ для обжарки лука)
- Сіль - 3/4 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук (можна замінити луком-пореєм )