Рецепт Чіабатта з цибулею фото

Чіабатта з цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Думаю, що всі погодяться з тим, що домашня випічка в тисячу разів смачніше покупної, тоді давайте візьмемо рецепт приготування у італійських кухарів і приготуємо чудову чіабатту з цибулею.

Опис приготування:

Готувати хліб самостійно - це справа не з легких, особливо якщо робити його з дріжджового тіста, але зате як приємно потім нарізати його, ще теплий, на скибочки. Для мене випічка ніколи не була улюбленим заняттям, але є деякі рецепти, на які я не лінуюся витрачати сили і час, як наприклад цей рецепт приготування чіабатти з цибулею. Такий італійський хліб сподобається всім без винятку, навіть тим, хто не любить хлібобулочні вироби, адже він неймовірно ніжний, повітряний і ароматний. Ви тільки уявіть, який приголомшливий запах розноситься по дому, коли чіабатта випікається в духовці, важко утримати себе і не з'їсти її цілком. Повірте, коли ви спробуєте її, то не зможете їсти звичайний хліб з магазину більше ніколи, але це і не страшно, адже тепер ви будете знати, як зробити чіабаттау з цибулею в домашніх умовах.

  • Борошно пшеничне - 550 грам(450 г - в тісто, 100 г - в опару)
  • Вода тепла - 1 Склянка(+ 100 мл в опару)
  • Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
  • Дріжджі сухі - 5 грам
  • Масло оливкове - 20-30 грам(+ для обжарки лука)
  • Сіль - 3/4 Ст. Ложки
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук (можна замінити луком-пореєм )
чіабатта з цибулею - фото крок 1
Насипаємо в миску 100 г. Борошна, вливаємо 100 мл теплої води, додаємо дріжджі і цукор. Перемішуємо все і залишаємо на півгодинки в теплому місці.
чіабатта з цибулею - фото крок 2
Коли опара буде готова, можемо продовжити приготування. Просіваємо решту борошна в глибоку миску.
чіабатта з цибулею - фото крок 3
Вливаємо до борошна склянку теплої води, оливкова олія і додаємо опару.
чіабатта з цибулею - фото крок 4
Насипаємо сіль, перемішуємо все і на цьому етапі приготування додаємо попередньо обсмажений до золотистого кольору ріпчасту цибулю.
чіабатта з цибулею - фото крок 5
Замішуємо тісто потрібно руками і дуже ретельно, не менше 20 хвилин. Потім ми беремо глибоку миску (адже тісто буде рости) і змащуємо її оливковою олією.
чіабатта з цибулею - фото крок 6
Викладаємо в неї готове тісто, накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце на 1, 5 годину. За цей час тісто має значно зрости в обсязі.
чіабатта з цибулею - фото крок 7
Після закінчення часу ми викладаємо тісто на рівну поверхню, обминати його не потрібно.
чіабатта з цибулею - фото крок 8
І поділяємо на частини, кількість частин залежить від того, скільки чіабатта ви хочете приготувати.
чіабатта з цибулею - фото крок 9
З кожної частини акуратно формуємо прямокутний батон і викладаємо на деко, застелений пергаментним папером.
чіабатта з цибулею - фото крок 10
Рясно посипаємо поверхню чіабатти борошном і залишаємо батони в теплому місці.
чіабатта з цибулею - фото крок 11
Коли вони збільшаться вдвічі, можна продовжити приготування.
чіабатта з цибулею - фото крок 12
Тепер розігріваємо духовку до 210 градусів, на нижній рівень ставимо невелику каструльку з водою, щоб утворювалася пара. Відправляємо чіабатти в духовку на 15 хвилин.
чіабатта з цибулею - фото крок 13
Далі ми прибираємо каструльку з водою, убавляем температуру до 200 градусів і випікаємо чіабатти ще 10-15 хвилин. Готовий хліб викладаємо на решітки остигати, а потім насолоджуємося смаком домашньої випічки. Смачного вам!

Схожі рецепти