Рецепт Чіабатта в мультиварці фото

Чіабатта в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Пісні страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 1
Час приготування: 5 г. 0 хв.

А ви любите ароматну домашню випічку? Тоді я хочу поділитися з вами одним чудовим рецептом, і повірте, чіабатта, приготована в мультиварці, виходить не гірше ніж в духовці або печі.

Опис приготування:

З подорожей по різних країнах завжди варто привозити з собою не тільки яскраві враження, але і відмінні рецепти, які потім будуть нагадувати вам про пригоди. В Італії, наприклад, є дуже багато вельми смачних страв, які варті уваги, але якщо говорити про випічці, тоді тут не обійтися без чіабатти. Зазвичай її готують в печі або духовці, але ж ми люди практичні, тому зараз я розповім вам, як зробити чіабатту в мультиварці. У такого способу є свої плюси і мінуси: готувати такий хліб таким чином дуже зручно, техніка відмінно справляється зі своїм завданням, але ось досягти характерною коричневої хрусткої скоринки, на жаль не вийде. Зате на смак це ніяк не відбивається, з цим простим рецептом чіабатти в мультиварці хліб виходить повітряний і пористий.

  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Вода - 225 мілілітрів
  • Дріжджі сирі - 15 грам
  • Сіль - 3 грами
чіабатта в мультиварці - фото крок 1
У глибокий посуд наливаємо теплу воду, додаємо сіль і дріжджі, перемішуємо все.
чіабатта в мультиварці - фото крок 2
Тепер починаємо поступово всипати борошно і замішувати тісто.
чіабатта в мультиварці - фото крок 3
Тісто вийти липке і не дуже густе, це нормально. Накриваємо миску з тістом рушником і ставимо в тепло на 3 часика.
чіабатта в мультиварці - фото крок 4
За цей час тісто значно збільшиться в об'ємі і стане пористим.
чіабатта в мультиварці - фото крок 5
Посипаємо робочу поверхню рясно борошном і викладаємо на неї тісто, підвертаємо його краю і формуємо буханку. Посипаємо верх хліба борошном і акуратно перекладаємо його в чашу мультиварки. Ми залишаємо майбутню чіабатту расстояться приблизно на 40 хвилин, потім закриваємо кришку, включаємо режим"Випічка" або"Запіканка" і готуємо її 40 хвилин. В кінці режиму необхідно перевернути чіабатту на іншу сторону і випікати ще 15 хвилин.
чіабатта в мультиварці - фото крок 6
Тепер викладаємо хліб на решітку і даємо йому охолонути, нарізаємо на скибочки. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти