Чепалгаш з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Çepalgaş - це національне чеченське блюдо, яке представляє з себе коржі з начинкою. В даному рецепті буде описано, як приготувати чепалгаш з картоплею.
Щоб приготувати чепалгаш з картоплею в домашніх умовах, потрібно спочатку замісити тісто. Поки воно буде настоюватися, приготовим начинку, яку і загорніть в тісто. Тепер залишається тільки розкачати тісто в корж і обсмажити. Для смаку готовий чепалгаш обмазуємо яйцем.
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне - 1 кілограм
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Картопля - 800 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цибуля зелена - 1 штука
- Вершкове масло - 400 грам
Борошно просіваємо, сипем сіль.
У кефір додаємо соди і перемішуємо.
Виливаємо кефір в борошно.
Замішуємо тісто до однорідності і залишаємо під рушником на 20 хвилин.
Робимо начинку з вареного пюре картоплі, збитого яйце, солі і зелений. Ділимо тісто на шматочки, розгортаємо і загортаємо начинку в тісто.
Знову розгортаємо тісто і обсмажуємо його на сковороді.
Ось так виглядає готовий чепалгаш.
Готові коржі змащуємо збитим яйцем.