Чебуреки на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Хто ж не любить чебуреки? тонке, листкове тісто, гаряча соковита начинка. Люблять все, але готувати одна морока. І довго, і клопітно. Але за цим рецептом все навпаки. Готуємо чебуреки на швидку руку!
Раніше в моєму уявленні чебуреки - це було щось жахливо складне. Причому дія відбуватиметься повинно було в хмарі борошна, з брудними по лікоть руками… А все виявилося простіше простого. І тісто можна замісити з допомогою вилки, і без борошняної суспензії в повітрі цілком можна обійтися. А ось обійтися без чебуреків ніяк. Особливо без таких - на швидку руку!
- Борошно - 3 склянки (стакан гранований, ємністю 250 мл)
- Вода - 1 Склянка
- Маргарин - 125 грам
- Фарш - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
У чашку просіяти борошно, додати сіль, перемішати. Влити воду і швидко добре розмішати виделкою щоб не було грудок.
Маргарин нагріти до кипіння, тонкою цівкою влити в чашу з тестом, добре перемішати.
Тісто добре вимісити, сформувати кулю, покласти в пакет. Пакет помістити в холодильник на півгодини.
Цибулю почистити, дрібно нарізати.
Зелень вимити, дрібно нарізати.
Фарш змішати з нарізаною цибулею, додати сіль, перець. Добре вимішати. У фарш додати нарізану зелень, трохи води. Перемішати.
Через пів години, як раз коли готовий фарш, тісто дістати, розділити на 16 частин, сформувати з них 16 кульок
З кожної кульки розкачати тонкий корж, в центр покласти ложку фаршу і зліпити чебурек.
У сковороду налити не шкодуючи рослинне масло. Розжарити. Обсмажувати чебуреки до золотистої скоринки. Смачного!