Рецепт Часниковий соус до сухарикам фото

Часниковий соус до сухарикам
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Вершки
Рецепти для схуднення
На швидку руку
Соуси, Гостре, Часниковий соус

Часниковий соус до сухарикам стане відмінним доповненням до столу. Особливо, якщо ви зібралися великою компанією, щоб випити по келиху пива. Соус виходить досить ніжним, з приємною острінкой.

Якщо ви любите грінки та сухарики, то обов'язково подавайте їх з різними соусами. Одним з найпопулярніших і вдалих вважається часниковий. Він готується на основі вершків і борошна. Виходить досить густа і ароматна маса. Щоб дізнатися, як приготувати часниковий соус до сухарикам, прочитайте цей рецепт.

  • Вершки 33% - 200 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка (вищого сорту)
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 2 зубчики
  • Горіх мускатний - 1 щіпка
часниковий соус до сухарикам - фото крок 1
Поставте на плиту сковороду з антипригарним покриттям. Розігрійте її і всипте столову ложку пшеничного борошна вищого гатунку. Обсмажте борошно, щоб вона стала золотистою.
часниковий соус до сухарикам - фото крок 2
Додайте до борошна шматочок вершкового масла, розпустіть його і перемішайте з борошном. Потім злегка обсмажте на маленькому вогні обидва інгредієнта.
часниковий соус до сухарикам - фото крок 3
Влийте в сковороду жирні вершки. Ретельно перемішайте їх з вершково-борошняної масою, млоїте соус на маленькому вогні протягом п'яти хвилин.
часниковий соус до сухарикам - фото крок 4
Часник очистіть від лушпиння, пропустіть його через прес або натріть на дрібній тертці. Викладіть часник в сковороду до решти інгредієнтів і додайте трохи мускатного горіха. Перешкодьте і зніміть соус з плити. Подавайте охолодженим.

Схожі рецепти