Часниковий соус до сухарикам
(покроковий рецепт з фото)
Часниковий соус до сухарикам стане відмінним доповненням до столу. Особливо, якщо ви зібралися великою компанією, щоб випити по келиху пива. Соус виходить досить ніжним, з приємною острінкой.
Якщо ви любите грінки та сухарики, то обов'язково подавайте їх з різними соусами. Одним з найпопулярніших і вдалих вважається часниковий. Він готується на основі вершків і борошна. Виходить досить густа і ароматна маса. Щоб дізнатися, як приготувати часниковий соус до сухарикам, прочитайте цей рецепт.
- Вершки 33% - 200 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка (вищого сорту)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Горіх мускатний - 1 щіпка
Поставте на плиту сковороду з антипригарним покриттям. Розігрійте її і всипте столову ложку пшеничного борошна вищого гатунку. Обсмажте борошно, щоб вона стала золотистою.
Додайте до борошна шматочок вершкового масла, розпустіть його і перемішайте з борошном. Потім злегка обсмажте на маленькому вогні обидва інгредієнта.
Влийте в сковороду жирні вершки. Ретельно перемішайте їх з вершково-борошняної масою, млоїте соус на маленькому вогні протягом п'яти хвилин.
Часник очистіть від лушпиння, пропустіть його через прес або натріть на дрібній тертці. Викладіть часник в сковороду до решти інгредієнтів і додайте трохи мускатного горіха. Перешкодьте і зніміть соус з плити. Подавайте охолодженим.