Рецепт Чаклуни в духовці фото

Чаклуни в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
М'ясо, Овочі, Картопля, Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Картопля вже давно є одним з головних продуктів на багатьох кухнях світу, наприклад, в Росії, країнах СНД і Європи. Тому особисто мені абсолютно зрозуміло, чому так багато страв з нього створено.

І я теж хочу внести свою лепту. Сьогодні розповім про те, як приготувати чаклуни в духовці (або ж їх можна назвати дерунами з фаршем). Знадобляться найпростіші інгредієнти. Є таке гаряче можна просто з вершковим соусом або сметаною, адже воно два в одному: гарнір і основне блюдо.

  • Картопля - 12-14 штук
  • Фарш - 600 грам
  • Крем - 200 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Кріп - 1 пучок
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
чаклуни в духовці - фото крок 1
Картопля помийте і почистіть. Натріть овочі на дрібній тертці. Відіжміть від рідини.
чаклуни в духовці - фото крок 2
У мисці змішайте фарш зі сметаною (трохи відкладіть на потім), яйцем, подрібненим кропом і цибулею. Приправити сіллю і фаршу poperčite. Додайте трохи води з-під картоплі.
чаклуни в духовці - фото крок 3
Зліпити з фаршу чаклуни. Для початку обсмажте їх з двох сторін до золотистого кольору.
чаклуни в духовці - фото крок 4
Потім перекладіть чаклуни у вогнетривкий посуд. Трохи змастіть їх сметаною.
чаклуни в духовці - фото крок 5
Запікайте блюдо при 200 градусах протягом 40 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти