Чаклуни в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Картопля вже давно є одним з головних продуктів на багатьох кухнях світу, наприклад, в Росії, країнах СНД і Європи. Тому особисто мені абсолютно зрозуміло, чому так багато страв з нього створено.
І я теж хочу внести свою лепту. Сьогодні розповім про те, як приготувати чаклуни в духовці (або ж їх можна назвати дерунами з фаршем). Знадобляться найпростіші інгредієнти. Є таке гаряче можна просто з вершковим соусом або сметаною, адже воно два в одному: гарнір і основне блюдо.
- Картопля - 12-14 штук
- Фарш - 600 грам
- Крем - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Кріп - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Картопля помийте і почистіть. Натріть овочі на дрібній тертці. Відіжміть від рідини.
У мисці змішайте фарш зі сметаною (трохи відкладіть на потім), яйцем, подрібненим кропом і цибулею. Приправити сіллю і фаршу poperčite. Додайте трохи води з-під картоплі.
Зліпити з фаршу чаклуни. Для початку обсмажте їх з двох сторін до золотистого кольору.
Потім перекладіть чаклуни у вогнетривкий посуд. Трохи змастіть їх сметаною.
Запікайте блюдо при 200 градусах протягом 40 хвилин. Смачного!