Бюджетний торт
(покроковий рецепт з фото)
На такий тортик ви не витратите багато часу, зусиль і грошей, тому його сміливо можна віднести до категорії недорогий, простий домашньої випічки. Розповім, як приготувати бюджетні торти.
Скажу відразу, що кількість цукру в тесті можна регулювати, проте, не раджу додавати більше 150 грам, інакше це буде суцільний цукровий корж. Тортик виходить невеликим, але якщо хочете ще пригостити ним гостей (крім сім'ї), то кількість продуктів потрібно збільшити в два рази. Його можна покрити будь-яким кремом або шоколадною глазур'ю, в цей раз використовував свій улюблений крем на основі згущеного молока і масла.
- Борошно - 120 грам
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 120 грам
- Згущене молоко - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам
1. Включаю духовку, виставляю температуру 180 градусів, розігріваю. Борошно заздалегідь просівають.
2. Яйця попередньо відправив у холодильник, щоб вони були охолодженими, потім відділяю білки від жовтків.
3. До жовтків додаю 60 грам цукрового піску, на максимальній швидкості збиваю до освіти світлої маси.
4. Мою і витираю насухо насадку міксера. Білки збиваю до утворення пишної білої маси, після цього всипав цукровий пісок і зменшую швидкість, збиваю до розчинення крупинок.
5. До білків акуратно ввожу жовтки, перемішую в одному напрямку.
6. Додаю до білкової маси борошно, перемішую до однорідної консистенції.
7. Роз'ємну форму застилаю пергаментом, виливаю в неї отримане тісто.
8. Відправляю форму в духовку на 20 хвилин, після цього дістаю бісквіт і перевіряю його на готовність зубочисткою. Перекладаю випічку на тарілку, розрізаю на 2 коржа.
9. Згущене молоко збиваю з вершковим маслом, змащую цим кремом коржі, а також промазують верхівку, посипаю крихтою, яка утворилася від розрізання коржів. Смачного!