Бутерброди з шинкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Гарячі бутерброди - ідеальний перекус, відмінний сніданок або чудове блюдо для посиденьок з друзями. Їх плюс в тому, що готуються вони практично миттєво.
Соковиті і апетитні гарячі бутерброди з сиром можна з легкістю приготувати в домашніх умовах на сковороді. Головне - накривати сковорідку кришкою і доливати воду, щоб під дією пара в ємності сир на бутербродах розплавився і огорнув їх собою з усіх боків. Для начинки краще всього використовувати шинку, а для соковитості страви - кетчуп і майонез.
- Шинка - 120 грам
- Хліб - 3-4 скибочок
- Сир - 50 грам (твердий)
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2-3 Ст. Ложок
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Скибочки хліба будь-якого сорту розріжте навпіл або ж придбайте вже нарізаний хліб. Повапните кожну скибочку кетчупом. Найкраще використовувати кетчуп без добавок, не гіркий і не пряний.
Шинку наріжте кружальцями, а кружечки - розріжте навпіл і викладіть на шар кетчупу. Замість шинки можна використовувати копчене м'ясо, ковбасу: копчену або варену.
Викладіть на шинку трохи майонезу будь-якої жирності або змастити їм її - як вам буде зручніше.
Твердий сир наріжте скибочками і викладіть на майонез. За бажанням його можна подрібнити на тертці і викласти - таким чином він більше обволочет бутерброди.
Прогрійте сковороду з рослинним маслом. Викладіть в масло бутерброди і підсмажте їх близько 1-2 хвилин на помірному нагріванні. Потім влийте збоку на сковороду воду і відразу ж накрийте ємність кришкою, нагрівання зменшіть до мінімального. Томіть гарячі бутерброди приблизно 3-4 хвилини, поки сир не розплавиться. Потім нагрів вимкніть.
Акуратно перемістіть приготоване вами блюдо на тарілки.
Прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу.