Бурякові оладки
(покроковий рецепт з фото)
Оладки з буряка виходять дуже смачними і корисними. До того ж вони яскраво виглядають на столі і прикрасять будь-який вечерю чи обід, розбавивши стіл своїм зовнішнім виглядом. Ви можете подавати їх зі сметанкою.
Завдяки тому, що до складу цього рецепта входять збиті білки, оладки виходять пишними і ніжними. Не перестарайтеся з борошном, щоб не зробити блюдо занадто "забитим" і "гуязикам" . За бажанням в тісто ви можете додати цедру апельсина. Щоб дізнатися, як приготувати бурякові оладки, прочитайте цей рецепт.
- Буряк - 2 штуки
- Борошно - 50 грам
- Яйця - 1 штука
- Лимонна кислота - 1/2 чайних ложки
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
Буряк ретельно вимийте, покладіть в каструлю і залийте водою. Поставте каструлю на плиту і варіть буряк близько години. Потім очистіть її від шкірки і натріть на тертці.
Відіжміть від буряка зайвий сік, просійте в неї борошно. Візьміть сире куряче яйце і відокремте жовток від білка. Жовток покладіть до буряка, а також додайте сіль, цукор і лимонну кислоту.
Охолоджений білок збийте в міцну піну за допомогою міксера. Найлегше це буде робити, якщо до білка додати дрібку солі або лимонної кислоти.
Введіть в бурякову масу збитий білок. Акуратно все перемішайте. Якщо тісто здається вам занадто рідким, то просто додайте в нього ще трохи борошна.
У сковороді розігрійте олію без запаху. Потім ложкою виливайте в сковороду бурякове тісто. Обсмажуйте оладки з обох сторін по кілька хвилин.