Рецепт Бурякові оладки фото

Бурякові оладки
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Буряк , Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Оладки
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Оладки з буряка виходять дуже смачними і корисними. До того ж вони яскраво виглядають на столі і прикрасять будь-який вечерю чи обід, розбавивши стіл своїм зовнішнім виглядом. Ви можете подавати їх зі сметанкою.

Опис приготування:

Завдяки тому, що до складу цього рецепта входять збиті білки, оладки виходять пишними і ніжними. Не перестарайтеся з борошном, щоб не зробити блюдо занадто"забитим" і"гуязикам" . За бажанням в тісто ви можете додати цедру апельсина. Щоб дізнатися, як приготувати бурякові оладки, прочитайте цей рецепт.

  • Буряк - 2 штуки
  • Борошно - 50 грам
  • Яйця - 1 штука
  • Лимонна кислота - 1/2 чайних ложки
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 1 щіпка
бурякові оладки - фото крок 1
Буряк ретельно вимийте, покладіть в каструлю і залийте водою. Поставте каструлю на плиту і варіть буряк близько години. Потім очистіть її від шкірки і натріть на тертці.
бурякові оладки - фото крок 2
Відіжміть від буряка зайвий сік, просійте в неї борошно. Візьміть сире куряче яйце і відокремте жовток від білка. Жовток покладіть до буряка, а також додайте сіль, цукор і лимонну кислоту.
бурякові оладки - фото крок 3
Охолоджений білок збийте в міцну піну за допомогою міксера. Найлегше це буде робити, якщо до білка додати дрібку солі або лимонної кислоти.
бурякові оладки - фото крок 4
Введіть в бурякову масу збитий білок. Акуратно все перемішайте. Якщо тісто здається вам занадто рідким, то просто додайте в нього ще трохи борошна.
бурякові оладки - фото крок 5
У сковороді розігрійте олію без запаху. Потім ложкою виливайте в сковороду бурякове тісто. Обсмажуйте оладки з обох сторін по кілька хвилин.

Схожі рецепти