Рецепт Буряк, тушкована з яблуками фото

Буряк, тушкована з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гарніри

Це чудове блюдо припаде до смаку всім любителям овочів. Сьогодні ми приготуємо буряк, тушковану з яблуками. Корисний вегетаріанський рецепт, який приємно урізноманітнить повсякденне меню.

Буряк з яблуками добре очищає наш організм від всього зайвого. При регулярному вживанні таких продуктів в їжу можна знайти стрункість і здоровий зовнішній вигляд. У рецепті я використовувала цукор, щоб смак був більш яскравим. Однак тим, хто сидить на дієті, це робити зовсім не обов'язково, запросто можна обійтися і без цукру.

  • Буряк - 1 кілограм
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Яблуко - 1 штука
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
буряк, тушкована з яблуками - фото крок 1
Насамперед буряк очищаємо від шкірки за допомогою картоплечистки. Потім промиваємо її холодною водою. Натираємо на крупній тертці.
буряк, тушкована з яблуками - фото крок 2
Цибулю чистимо від лушпиння, обмиваємо, ріжемо не надто великим штрихом. Потім очищаємо морква, натираємо її на тертці.
буряк, тушкована з яблуками - фото крок 3
Сковороду ставимо на середній вогонь, наливаємо соняшникову олію. Овочі викладаємо на сковорідку і обсмажуємо близько 15 хвилин. Протягом смаження вогонь ледь зменшуємо, щоб маса не підгоріла.
буряк, тушкована з яблуками - фото крок 4
Додаємо в суміш цукор, сіль за смаком і томатну пасту. Наливаємо склянку води. tusim 50 хвилин на тихому вогні під кришкою.
буряк, тушкована з яблуками - фото крок 5
Яблуко очищаємо від шкірки і трьом на тертці. Додаємо за 15 хвилин до готовності в бурякову суміш. Перемішуємо, пробуємо на смак. Podsalivaem, якщо необхідно ще додати солі.
буряк, тушкована з яблуками - фото крок 6
Цю страву можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді. Подаємо його зі свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти