Буряк, тушкована з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Це чудове блюдо припаде до смаку всім любителям овочів. Сьогодні ми приготуємо буряк, тушковану з яблуками. Корисний вегетаріанський рецепт, який приємно урізноманітнить повсякденне меню.
Буряк з яблуками добре очищає наш організм від всього зайвого. При регулярному вживанні таких продуктів в їжу можна знайти стрункість і здоровий зовнішній вигляд. У рецепті я використовувала цукор, щоб смак був більш яскравим. Однак тим, хто сидить на дієті, це робити зовсім не обов'язково, запросто можна обійтися і без цукру.
- Буряк - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Насамперед буряк очищаємо від шкірки за допомогою картоплечистки. Потім промиваємо її холодною водою. Натираємо на крупній тертці.
Цибулю чистимо від лушпиння, обмиваємо, ріжемо не надто великим штрихом. Потім очищаємо морква, натираємо її на тертці.
Сковороду ставимо на середній вогонь, наливаємо соняшникову олію. Овочі викладаємо на сковорідку і обсмажуємо близько 15 хвилин. Протягом смаження вогонь ледь зменшуємо, щоб маса не підгоріла.
Додаємо в суміш цукор, сіль за смаком і томатну пасту. Наливаємо склянку води. tusim 50 хвилин на тихому вогні під кришкою.
Яблуко очищаємо від шкірки і трьом на тертці. Додаємо за 15 хвилин до готовності в бурякову суміш. Перемішуємо, пробуємо на смак. Podsalivaem, якщо необхідно ще додати солі.
Цю страву можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді. Подаємо його зі свіжою зеленню. Смачного!