Булочки з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Хорошим варіантом ситного перекусу є булочки, тому в цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати булочки з цибулею, ароматні і смачні. Їх також можна подавати до перших страв замість хліба.
Вам більше не доведеться купувати булочки в магазині, адже в цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати булочки з цибулею будинку! Виходять вони дуже ніжні, повітряні, з приємним ароматом і текстурою. Раджу змастити готові булочки рослинним або оливковою олією, щоб вони не сохли. Також за бажанням ви можете посипати булочки кунжутом або кмином. Замість пресованих дріжджів можна взяти 4 чайні ложки сухих і розвести їх в теплій воді.
- Тепла вода - 250 мілілітрів
- Пресовані дріжджі - 20 грам
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 4 склянки
- Цибулина - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. У теплій воді (приблизно 35 градусів) розведіть дріжджі з цукром і сіллю. Добре перемішайте, щоб всі інгредієнти розчинилися.
2. Додайте просіяне борошно і обсмажену на олії дрібно нарізану цибулину. Додайте рослинне масло і замісити м'яке тісто.
3. Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі для того, щоб воно збільшилося в два рази. Злегка обомніте тісто і розріжте його на невеликі шматочки.
4. Сформуйте з кожного шматочка тіста кульку, це буде булочка. Форму змастіть вершковим маслом і викладіть в неї булочки на відстані один від одного. Форму з булочками накрийте рушником і залиште в теплі на 30-40 хвилин.
5. Випікайте булочки в розігрітій до 220 градусів духовці до золотистого кольору. Готові гарячі булочки змастіть оливковою олією і залиште в формі на 10 хвилин. Смачного!