Булочки з ананасом
(покроковий рецепт з фото)
Булочки з ананасом виходять дуже ароматні, з яскравим подвійним смаком солодкого ананаса і кислинкою ягід. М'які і повітряні, вони порадують і дорослих, і діток. Спробуйте цей рецепт!
Булочки з ананасами - досить проста випічка з дріжджового тіста, в міру солодка, з цікавою ягідної кислинкою. Якщо ви любите возитися з дріжджовим тестом, то сміливо забирайте цей рецепт в свою кулінарну книгу. Він дуже простий, а булочки виходять дуже смачні і соковиті. У начинку потрібно додати білок, щоб він не давав соковитої ананасу витікати і надавати негарний вигляд булочок. Ягоди можна взяти улюблені - брусниця і вишня відмінно відтіняють смак ананаса. При подачі прикрасьте булочки ягодами і посипте цукровою пудрою. Приготуйте смачний чай і насолоджуйтеся десертом!
- Борошно - 470 грам
- Дріжджі сухі - 6 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Йогурт - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Ананаси консервовані, банку - 400 мілілітрів
- Ягоди - 50 грам
- Цукрова пудра - 20 грам
- Ванілін - 10 грам
Для початку нам потрібно включити духовку розігріватися до 180 градусів. А потім підготувати опару для тіста. Ложку борошна змішайте з дріжджами, теплим молоком (100 мл) і 1 ложкою цукру. Гарненько все перемішайте і поставте в тепле місце хвилин на 15.
У глибокій мисці змішайте решту інгредієнтів: розтоплене вершкове масло, ванілін, цукор (0, 5 ст. Л.), сіль (0, 5 немає. Л.), молоко (50 мл), йогурт і 1 яйце. Гарненько все перемішайте до однорідності.
Потім всипте борошно невеликими порціями, замісіть однорідне тісто.
Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце хвилин на 40, воно має збільшитися в два-три рази. Обімніть його і дайте ще раз піднятися.
Коли тісто підійде, стане м'яким і повітряним, розділіть його на 8-12 частин.
Кожен шматочок розкачайте тонким шаром. Ананаси змішайте з ягодами і білком другого яйця. Викладіть начинку на кожен пласт тесту.
Поверніть тісто в трубочки і закрутіть у вигляді равлика. Виконайте дану операцію з усіма шматочками тіста. Змастіть булочки жовтком другого яйця.
Покладіть булочки на деко і дайте їм постояти ще 20 хвилин. Потім відправте в розігріту духовку і випікайте 25-30 хвилин. Булочки готові.