Булочки «собачки»
(покроковий рецепт з фото)
Хочете здивувати своїх рідних на Новий 2018 рік - рік Жовтого собаки? Пропоную вам оригінальну випічку - булочки "собачки". А ваші діти будуть раді таким кумедним булочок навіть в будній день.
Записуйте рецепт, як приготувати булочки "собачки" . Ліпити їх буде цікаво і просто, тому залучайте до процесу своїх маленьких помічників. Деталі морди собачок розташовуйте ближче до центру булочки, т. До. При расстойке і випічці вони збільшуються в розмірі. Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 360 грам
- Дріжджі свіжі - 20 грам (або швидкорозчинні - 7 г)
- Молоко - 200 мілілітрів (тепле)
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Мармелад - 100 грам (айва)
- Жовток - 1 штука (для змазування )
Підготуйте необхідні продукти для тіста.
Дріжджі і цукор розчиніть в теплому молоці, поставте в тепле місце на 10 хвилин до появи пінної шапочки. Борошно просійте в глибоку миску, додайте дріжджі, що підійшли, яйце, вершкове масло і замісити м'яке тісто. Помістіть його в чисту миску, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце для підходу на 1, 5 годину.
Тісто має збільшитися в обсязі в 2-2, 5 рази.
Розділити тісто 6 частин по 100 г, округлятимете, розімніть рукою в коржик. У центр покладіть мармелад, зберіть краю в вузлик, переверніть швом вниз, накрийте харчовою плівкою. Час, що залишився тісто розкачайте в тонкий корж, постинаєте заготовки для мордочок (гурток надріжте як на фото), вухо (крапля), для носиків скачайте кульки.
Зберіть собачок, для очей використовуйте родзинки або гвоздику. Накрийте харчової плівкою і поставте на расстойку в тепле місце на 20 хвилин.
Потім змастіть сумішшю яйця і 1 ст. L. Води і поставте запікати в розігріту духовку на 25-30 хвилин при 180 ° С. Остудіть.
Потім змастіть сумішшю яйця і 1 ст. L. Води і поставте запікати в розігріту духовку на 25-30 хвилин при 180 ° С. Остудіть.
Наші булочки "собачки" готові! Смачного! Щасливого Нового року!