Булочки на живих дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Аромат свіжої випічки на кухні полонить не тільки дітей, але і дорослих. Якщо вас відвідало натхнення і ви хочете спекти щось солоденьке, то поспішаю поділитися зовсім нескладним рецептом булочок.
Перед вами класна ідея, як приготувати булочки на живих дріжджах з начинкою з ягід. В даному випадку це чорниця, але ви можете взяти і інші, які вам до смаку. Крім того, використовувати можна родзинки, наприклад, горішки або цукати. Перед подачею булочки можете присипати цукровою пудрою або приготувати солодку глазур. Дуже класний варіант домашньої випічки до чаю!
- Дріжджі - 50 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукор - 300 грам
- Ванільний цукор - 30 грам
- Вершкове масло - 300 грам
- Кардамон - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 1-1.2 кілограма
- Ягоди - 300 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукрова пудра - За смаком
1. Молоко трохи підігрійте і додайте пару ложок цукру.
2. Туди ж покришите дріжджі і залиште хвилин на 10-15, щоб дріжджі почали "працювати" .
3. Розм'якшене вершкове масло розітріть з цукром.
4. Для аромату додайте дрібку ванільного цукру і кардамон.
5. З'єднайте масло з молоком і борошном. Замісити однорідне тісто.
6. Накрийте тісто чистим рушником і залиште в теплі підходити приблизно годинку. Після обомніте його і нехай підійде ще раз.
7. Тісто розкачати на робочому столі, присипаному борошном. Викладіть чорницю або будь-які інші свіжі або розморожені ягоди. Акуратно згорніть рулетом.
8. Гострим ножем наріжте невеликими шматочками і викладіть булочки на деко, змащений маслом або застелений папером. Залиште, прикривши рушником, з 30-40 хвилин, щоб тісто підійшло. Збийте яйце і змастіть булочки зверху. Надішліть в розігріту духовку.
9. Випікайте до рум'яності при температурі 200 градусів.
10. Готові булочки остудіть трохи і присипте пудрою. Приємного чаювання!