Рецепт Сирні булочки на дріжджах фото

Сирні булочки на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Дріжджі , Сухі дріжджі
Вагітним і годуючим
На полуденок , На святковий стіл , На сніданок
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Порадуйте своїх близьких смачними, ніжними сирними булочками на дріжджах - м'які і пишні, вони нікого не залишать байдужими.

Опис приготування:

Цей рецепт дуже вдалий. Адже булочки з сирного тесту на дріжджах мають здатність бути свіжими досить тривалий час. Вони смачні і ароматні. А якщо їх змастити шоколадною глазур'ю, вони набувають неповторний смак. Примітно, що готувати їх зовсім не складно. Часу витрачається трохи. Єдине: належить почекати, поки підійде тісто.

Тепер вам буде відомо, як приготувати сирні булочки на дріжджах.

  • Борошно пшеничне - 720 грам
  • Цукор (пісок) - 240 грам
  • Сир - 360 грам
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
  • Цедра лимону - 2 чайних ложки
  • Куряче яйце - 4 штуки
  • Жовток - 2 штуки
сирні булочки на дріжджах - фото крок 1
1. Підготуйте інгредієнти для опари. Налийте в мисочку теплого молока. Всипте трохи борошна, цукру і дріжджів. Залиште в теплі. Через хвилин 25-30 опара буде готова.
сирні булочки на дріжджах - фото крок 2
2. Несильно збийте яйця, цукор і розм'якшене масло. Слідкуйте, щоб масло не ділилося на шари.
сирні булочки на дріжджах - фото крок 3
3. Протріть через дрібне сито сир. З'єднайте з цедрою від лимона і сіллю.
сирні булочки на дріжджах - фото крок 4
4. Підійшла опару влийте в сирну суміш.
сирні булочки на дріжджах - фото крок 5
5. Всипте борошно, просіяне попередньо. Вимішуйте тісто ложкою, поки з нього не утворюється круглий грудку.
сирні булочки на дріжджах - фото крок 6
6. Викладіть тісто на посипаний борошном стіл. Місіть руками. Покладіть його в посуд. Накрийте. Дайте можливість йому піднятися. Для цього буде потрібно годину. Потім дістаньте збільшилася в розмірі тісто і формуйте з нього булочки.
сирні булочки на дріжджах - фото крок 7
7. Додайте їх на деку. Накрийте і дайте можливість їм піднятися. Через 20-25 хвилин жовтком, розведеним невеликою кількістю молока, змастіть поверхню булок. Встановіть в духовці температуру 200 градусів і випікайте протягом півгодини.
сирні булочки на дріжджах - фото крок 8
8. Залишилося дістати їх духовки. Дайте їм охолонути і подавайте до чаю. Приємного чаювання.

Схожі рецепти