Сирні булочки на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Порадуйте своїх близьких смачними, ніжними сирними булочками на дріжджах - м'які і пишні, вони нікого не залишать байдужими.
Цей рецепт дуже вдалий. Адже булочки з сирного тесту на дріжджах мають здатність бути свіжими досить тривалий час. Вони смачні і ароматні. А якщо їх змастити шоколадною глазур'ю, вони набувають неповторний смак. Примітно, що готувати їх зовсім не складно. Часу витрачається трохи. Єдине: належить почекати, поки підійде тісто.
Тепер вам буде відомо, як приготувати сирні булочки на дріжджах.
- Борошно пшеничне - 720 грам
- Цукор (пісок) - 240 грам
- Сир - 360 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Цедра лимону - 2 чайних ложки
- Куряче яйце - 4 штуки
- Жовток - 2 штуки
1. Підготуйте інгредієнти для опари. Налийте в мисочку теплого молока. Всипте трохи борошна, цукру і дріжджів. Залиште в теплі. Через хвилин 25-30 опара буде готова.
2. Несильно збийте яйця, цукор і розм'якшене масло. Слідкуйте, щоб масло не ділилося на шари.
3. Протріть через дрібне сито сир. З'єднайте з цедрою від лимона і сіллю.
4. Підійшла опару влийте в сирну суміш.
5. Всипте борошно, просіяне попередньо. Вимішуйте тісто ложкою, поки з нього не утворюється круглий грудку.
6. Викладіть тісто на посипаний борошном стіл. Місіть руками. Покладіть його в посуд. Накрийте. Дайте можливість йому піднятися. Для цього буде потрібно годину. Потім дістаньте збільшилася в розмірі тісто і формуйте з нього булочки.
7. Додайте їх на деку. Накрийте і дайте можливість їм піднятися. Через 20-25 хвилин жовтком, розведеним невеликою кількістю молока, змастіть поверхню булок. Встановіть в духовці температуру 200 градусів і випікайте протягом півгодини.
8. Залишилося дістати їх духовки. Дайте їм охолонути і подавайте до чаю. Приємного чаювання.