Булочки на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Ці дріжджові булочки виходять несолодкими, тому ви зможете знайти їм різне застосування. Їх можна використовувати в якості хліба, робити на їх основі бутерброди або канапе, бургери і багато іншого.
Якщо у вас є час і бажання, обов'язково приготуйте для своєї сім'ї дріжджові булочки. Особливо смачні вони, поки теплі. Подавайте їх з малому або джемом, а також в якості хліба до перших страв. Щоб дізнатися, як приготувати булочки на дріжджах, прочитайте цей рецепт.
- Борошно пшеничне - 350 грам (вищого сорту )
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 15 грам
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
Пшеничне борошно вищого сорту просійте в чисту і суху миску через сито кілька разів. Змішайте її з сіллю.
Додайте до борошна з сіллю цукор і сухі дріжджі. Вони можуть бути як миттєвої дії, так і звичайні.
Вершкове масло дістаньте з холодильника і дайте йому постояти при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким. Потім додайте олію до сухих інгредієнтів в миску.
За допомогою блендера перетворите все інгредієнти в однорідну дрібну крихту. Якщо блендера немає, то можна зробити це руками, хоч часу такий процес займе більше.
Злегка підігрійте молоко і влийте його до решти інгредієнтів в мисці.
Замісити м'яке і податливе тісто. Викладіть його в миску і накрийте харчовою плівкою. Залиште тісто в теплому місці підніматися на півтори години.
Коли тісто підніметься, розділіть його на двадцять рівних частин, скачайте з них булочки і викладіть у форму для запікання. Розтопіть вершкове мало і змастіть їм булочки зверху. Запікайте їх в духовці при температурі двісті градусів п'ятнадцять хвилин.