Булочки на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто може подумати, що на кисле кисломолочний продукт випічка виходить гуязик і не дуже смачна. Насправді ж, це не так. Спробуйте приготувати булочки на кислому молоці.
Я пропоную зовсім нескладний варіант, як приготувати булочки на кислому молоці. Випічка за смаком виходить нейтральної: не солодким і не солоною. До неї можна додати повидло або навпаки гострий соус, як це зробила я. Тісто замішується досить просто. Думаю, що вам припаде до душі цей рецепт.
- Кисле молоко - 250 мілілітрів
- Вода - 50 мілілітрів
- Борошно - 650 грам
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
Змішайте молоко, цукор, 2 ст. Ложки борошна, дріжджі, сіль і воду. Все добре перемішайте і приберіть на півгодини в тепле місце.
Через цей час на тесті повинні з'явитися пухирці, саме тоді додаємо решту борошна і оливкове масло. Потім замішайте тісто.
З тіста зробіть колобок, накрийте його плівкою в мисці. Десь через півтори години воно повинно збільшиться вдвічі. Після цього обомніте його руками.
Сформуйте булочки, викладіть їх в форму. Дайте їм постояти ще 30 хвилин. Потім відправляйте їх в розігріту духовку на півгодини при 210 градусах. Як булочки охолонуть, можете приступати до дегустації.