Булочка з маком
(покроковий рецепт з фото)
Макові булочки люблять багато. І чим більше маку, тим краще. Хочу поділитися своїм рецептом, як приготувати булочки з маком. Приготуємо ніжне дріжджове тісто на молоці і додамо макову начинку.
Ці булочки виходять повітряними і дуже смачними. Готувати їх вкрай просто, тому є можливість балувати себе і своїх рідних досить часто. А від такої випічки до чаю не відязикаться ніхто. Спробуйте приготувати макові булочки за моїм рецептом - і не пошкодуєте.
- Молоко - 2 склянки
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 0, 5 склянки
- Борошно пшеничне - 6 склянок
- Яйця - 3 штуки
- Масло вершкове топлене - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Макова начинка - 250 грам
- Мак для посипання - 1 Ст. Ложка
- Ізюм - 3/4 склянки
1
З'єднайте в мисці тепле молоко і дріжджі. Залиште на 5-7 хвилин, щоб почалася реакція.
2
Додайте 1 склянка борошна і 1/4 склянки цукру. Добре перемішайте і залиште підніматися на 30-40 хвилин.
3
Змішайте 3 яйця, цукор, що залишився, масло і сіль.
4
Додайте суміш з дріжджами і решту борошна. Добре перемішайте.
5
Залиште тісто підніматися на 2 годину.
6
Розкачайте тісто і за допомогою чашки виріжте кружечки. Наповніть їх маковою начинкою (150 г маку залийте окропом на 10 хвилин, злийте воду, залийте 125 мл молока, додайте ложку меду або цукру, перемішайте). Сформуйте круглі булочки.
7
Викладіть булочки на деко, встелений папером для випічки.
8
Залиште булочки підніматися при кімнатній температурі на 45 хвилин.
9
Змастіть верх яйцем і випікайте при 180 градусах протягом 20 хвилин.