Бруква на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Такий овоч, як бруква, на наших столах чомусь рідкісний гість. І дуже даремно. Я розповім, як приготувати брукву на зиму, а ви спробуйте. Смачна вийде заготовка, вам сподобається!
Розповім, як приготувати брукву на зиму в домашніх умовах. Це досить просто: тушкуйте її з улюбленими овочами в великій кількості масла і закрийте в стерильних банках! До речі, чим більше масла, тим довше буде зберігатися заготівля. Бажаю удачі!
- Бруква молода - 1-2 штук (велика)
- Морква - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Кабачок - 1 штука
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
- Масло рослинне - 0.5 склянки
1. Всі овочі миємо, чистимо і ріжемо. Цибуля ріжемо зовсім дрібно, все інше - кубиками. Обсмажити спочатку морквину і брукву, щоб вони трохи пом'якшилися.
2. Далі додамо кабачок, зелень, цибуля і цукор з сіллю, обсмажити, а потім на маленькому вогні протушкувати 40 хвилин. Бруква і морквина повинні бути дуже м'якими. Для 5 хвилин до кінця готування додамо оцет і перемішати.
3. Розкладаємо суміш по підготовлених стерильним банкам і закриваємо на зиму. Готово!