Брокколі з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Корисна і смачна капуста брокколі з пікантним сиром - це чудовий союз смаків. Раджу спробувати. Я брокколі з сиром подаю як гарнір, однак можна подавати і як окреме легке блюдо.
Любителі брокколі по достоїнству оцінять цей досить простий рецепт брокколі з сиром. Ніжний пікантний смак брокколі, звареної в особливій бульйоні, в поєднанні з сиром і ароматним маслом відкриє вам новий смак цього корисного овоча. Приступаємо:
1. Брокколі очищаємо від листя і моєму. Зрізаємо суцвіття. На ніжках робимо невеликі надрізи.
2. У каструлі змішуємо воду і вино, додаємо дрібку солі і нагріваємо до кипіння.
3. Опускаємо в закипілий бульйон брокколі і варимо 10-12 хвилин під кришкою.
4. Поки вариться капуста, очищаємо часник і розтираємо з дрібкою солі.
5. Розтоплюємо вершкове масло і змішуємо з часником.
6. Натираємо сир ан тертці.
7. Дістаємо брокколі, викладаємо на тарілку. Перчимо і поливаємо часниковим маслом.
8. Зверху посипаємо сиром і подаємо на стіл.
При бажанні, можна поставити блюдо на кілька хвилин в мікрохвильовку. Сир розтане і у вас вийде чудове блюдо, яке вразить вас універсальністю - його можна подавати і як гарнір, і як окреме овочеве блюдо, і навіть як цілком оригінальну закуску. Хай щастить!
- Брокколі - 1 кілограм
- Вино біле - 100 грам
- Вода - 200 грам
- Сир - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Вершкове масло - 75 грам
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
1. Брокколі очищаємо від листя і моєму. Зрізаємо суцвіття. На ніжках робимо невеликі надрізи.
2. У каструлі змішуємо воду і вино, додаємо дрібку солі і нагріваємо до кипіння.
3. Опускаємо в закипілий бульйон брокколі і варимо 10-12 хвилин під кришкою.
4. Поки вариться капуста, очищаємо часник і розтираємо з дрібкою солі.
5. Розтоплюємо вершкове масло і змішуємо з часником.
6. Натираємо сир ан тертці.
7. Дістаємо брокколі, викладаємо на тарілку. Перчимо і поливаємо часниковим маслом.
8. Зверху посипаємо сиром і подаємо на стіл.
При бажанні, можна поставити блюдо на кілька хвилин в мікрохвильовку. Сир розтане і у вас вийде чудове блюдо, яке вразить вас універсальністю - його можна подавати і як гарнір, і як окреме овочеве блюдо, і навіть як цілком оригінальну закуску. Хай щастить!