Борщ з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Борщ з буряком - найпопулярніше і найсмачніше перша страва! Класика жанру, так би язикати. Однак правильний рецепт борщу з буряком відомий не всіх - ділюся ним!
У кожної господині свій рецепт готування борщу. Кажуть, навіть якщо двом жінкам дати однакові інгредієнти - у них вийдуть два різних борщу. Рецепт приготування борщу з буряком досить простий. Ви можете переконатися в цьому, переглянувши рецепт з фото. Я сподіваюся, що молодим початківцям господаркам мій рецепт буде цілком зрозумілий і стане в нагоді на кухні не раз. Готовий борщ подають зі сметаною. Дуже смачно поглинати цей шедевр з часниковими грінками або пампушками. Смачного!
- Свинина - 400-500 грам
- Буряк - 2-3 штук (середнього розміру)
- Картопля - 3 штуки (великих)
- Перець солодкий - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Сіль - 1 Ст. Ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Вода - 2, 5-3 L
- Лимонний сік або оцет 9% - 1 Ст. Ложка
Зваримо бульйон для борщу. Для цього м'ясо поварим хвилин 40-50. Якщо хочете скоротити час варіння - поріжте м'ясо на невеликі шматочки.
Чистимо моркву і солодкий перець.
Подрібнимо морква і перець в блендері.
Буряк очищаємо і натираємо на крупній тертці.
На розігрітій сковорідці обсмажуємо на рослинному маслі буряки хвилин 8-10. На самому початку бажано додати до буряка або лимонний сік або оцет, щоб вона не втратила колір. Додаємо дрібно порізаний часник і обсмажуємо ще хвилину.
Очищаємо картоплю, нарізаємо кубиками і відправляємо варитися в бульйон. Можна трохи посолити.
На сковорідку до буряка відправляємо морква з перцем. Додаємо пару ложок води і тушкуємо хвилин 8-10.
Заправку з пательні відправляємо в бульйон з картоплею. Додаємо решту солі, перець. Варимо хвилин 5 після кипіння.