Рецепт Борщ з буряком фото

Борщ з буряком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід
Борщ, Супи

Борщ з буряком - найпопулярніше і найсмачніше перша страва! Класика жанру, так би язикати. Однак правильний рецепт борщу з буряком відомий не всіх - ділюся ним!

У кожної господині свій рецепт готування борщу. Кажуть, навіть якщо двом жінкам дати однакові інгредієнти - у них вийдуть два різних борщу. Рецепт приготування борщу з буряком досить простий. Ви можете переконатися в цьому, переглянувши рецепт з фото. Я сподіваюся, що молодим початківцям господаркам мій рецепт буде цілком зрозумілий і стане в нагоді на кухні не раз. Готовий борщ подають зі сметаною. Дуже смачно поглинати цей шедевр з часниковими грінками або пампушками. Смачного!

  • Свинина - 400-500 грам
  • Буряк - 2-3 штук (середнього розміру)
  • Картопля - 3 штуки (великих)
  • Перець солодкий - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Вода - 2, 5-3 L
  • Лимонний сік або оцет 9% - 1 Ст. Ложка
борщ з буряком - фото крок 1
Зваримо бульйон для борщу. Для цього м'ясо поварим хвилин 40-50. Якщо хочете скоротити час варіння - поріжте м'ясо на невеликі шматочки.
борщ з буряком - фото крок 2
Чистимо моркву і солодкий перець.
борщ з буряком - фото крок 3
Подрібнимо морква і перець в блендері.
борщ з буряком - фото крок 4
Буряк очищаємо і натираємо на крупній тертці.
борщ з буряком - фото крок 5
На розігрітій сковорідці обсмажуємо на рослинному маслі буряки хвилин 8-10. На самому початку бажано додати до буряка або лимонний сік або оцет, щоб вона не втратила колір. Додаємо дрібно порізаний часник і обсмажуємо ще хвилину.
борщ з буряком - фото крок 6
Очищаємо картоплю, нарізаємо кубиками і відправляємо варитися в бульйон. Можна трохи посолити.
борщ з буряком - фото крок 7
На сковорідку до буряка відправляємо морква з перцем. Додаємо пару ложок води і тушкуємо хвилин 8-10.
борщ з буряком - фото крок 8
Заправку з пательні відправляємо в бульйон з картоплею. Додаємо решту солі, перець. Варимо хвилин 5 після кипіння.

Схожі рецепти