Борщ в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Наваристий борщ, приправлений свіжою зеленню і сметаною - одне з найпопулярніших страв в сучасній російській кухні. Сьогодні я розповім як приготувати борщ, використовуючи чудо-прилад - мультиварку.
Борщ прийшов до нас з української кухні. Як добре покуштувати тарілочку гарячого, димлячого борщу, додавши туди сметанки, і заїдаючи його пампушками з часником… Російська людина цінує борщ за насичений і сильний смак. Я розповім вам, як приготувати борщ, використовуючи мультиварку. Пропоную Вашій увазі простий і зрозумілий рецепт з покроковими фотографіями.
- Яловичина - 500 грам (вам знадобиться м'якоть яловичини.)
- Капуста - 400 грам
- Цибуля - 100 грам
- Картопля - 150 грам
- Морква - 100 грам
- Буряк - 300 грам
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Сіль, перець, лавровий лист - - За смаком
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Очищену цибулю дрібно наріжте.
Налийте рослинне масло в чашу мультиварки, виберіть режим "випічка" і обсмажте цибулю.
Поки цибуля смажиться, очистіть моркву і натріть її на крупній тертці.
Додайте моркву до цибулі і обсмажуйте протягом 10 хвилин.
Після цього додайте томатну пасту і тушкуйте, помішуючи, протягом 5 хвилин.
Поки цибуля і морква гасяться, очистіть буряк і натріть на крупній тертці.
Додайте буряк до цибулі з морквою. Також додайте сік половинки лимона (для того щоб ваш борщ не втратила колір).
Посоліть і поперчіть овочі. Залиште їх гаситися на 10-15 хвилин.
Яловичину наріжте невеликими кубиками.
Картопля також наріжте кубиками (сторона кубика - приблизно 1.5 см).
Капусту дрібно наріжте.
У чашу мультиварки додайте м'ясо, капусту, картопля, лавровий лист і чорний перець горошком. Залийте продукти водою до позначки "максимум" . Виберіть режим "гасіння"/ "суп", поставте таймер на 1 час.
Коли ви почуєте сигнал, сповіщає про закінчення програми, вимкніть мультиварку і відкрийте кришку. Перемішайте борщ, додайте дрібно порізаний (або видавлений) часник. Дайте борщу настоятися під закритою кришкою протягом 10 хвилин. Борщ готовий. Смачного!