«борделез» соус
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 40 хв.
Щоб надати навіть найпростішим страв пікантності і особливу родзинку, пропоную вам звернути увагу на цей вельми простий варіант, як приготувати"борделез" , соус для м'яса.
Опис приготування:
Цей простий рецепт"борделез" , соусу пікантного і ароматного, прекрасно підійде для стейків. Якщо у вас під рукою виявиться свіжий чебрець, використовуйте його, але в даному випадку у мене виявився тільки сушений. В якості основи підійде не тільки яловичий, але і курячий бульйон, наприклад. Не пошкодуйте часу, приготуйте цей соус будинку, і ви точно не пошкодуєте!
- М'ясний бульйон - 1 Склянка
- Червоне вино - 1 Склянка
- Шалот - 2 штуки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Чорний перець - 1 щіпка
- Чебрець - 1 щіпка
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. Очистіть і наріжте невеликими кубиками шалот, викладіть його в сотейник або каструлю. Додайте лавровий лист, чебрець, перець.
2. Влийте бульйон і червоне вино (використовуйте в рецепті приготування"борделез" соусу сухе або напівсухе), поставте на вогонь.
3. Доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь до мінімуму і залиште нудитися. Соус повинен увариться приблизно в половину.
4. Після акуратно процідіть його через сито, щоб видалити цибулю і лавровий лист.
5. Соус перелийте в чистий сотейник і знову відправте на вогонь. Додайте щіпку солі і винний оцет. Вершкове масло наріжте невеликими кубиками і викладіть в соус, постійно помішуючи.
6. Протушкувати ще пару хвилин, помішуючи. Ось і весь секрет, як приготувати"борделез" соус. Дуже апетитний, він обов'язково буде вам до смаку.