«борделез» соус
(покроковий рецепт з фото)
Щоб надати навіть найпростішим страв пікантності і особливу родзинку, пропоную вам звернути увагу на цей вельми простий варіант, як приготувати "борделез", соус для м'яса.
Цей простий рецепт "борделез", соусу пікантного і ароматного, прекрасно підійде для стейків. Якщо у вас під рукою виявиться свіжий чебрець, використовуйте його, але в даному випадку у мене виявився тільки сушений. В якості основи підійде не тільки яловичий, але і курячий бульйон, наприклад. Не пошкодуйте часу, приготуйте цей соус будинку, і ви точно не пошкодуєте!
- М'ясний бульйон - 1 Склянка
- Червоне вино - 1 Склянка
- Шалот - 2 штуки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Чорний перець - 1 щіпка
- Чебрець - 1 щіпка
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
2. Влийте бульйон і червоне вино (використовуйте в рецепті приготування "борделез" соусу сухе або напівсухе), поставте на вогонь.
4. Після акуратно процідіть його через сито, щоб видалити цибулю і лавровий лист.