Бейглі
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні приготувала для своїх домашніх бейгли, поділюся і з вами, як приготувати ці смачні бублики. Виходять набагато смачніше, ніж куплені в магазині. Свіжі і м'які бейгли найкраще подати з вершковим маслом і вершковим сиром.
По бажанню, ви можете подвоїти кількість інгредієнтів, а для прикраси бейгл запасіться корицею, родзинками, маком, насінням кунжуту або сушеною цибулею і часником. Додавання меду в киплячу водяну баню надає бублика приємну жувальну структуру з відтінком солодощі.
- Вода - 1, 25 склянки
- Борошно пшеничне - 4, 5 склянки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Вода - 4 L
- Мед - 1 Склянка
- Мак - 2 Ст. Ложки
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
- Сушений лук - 2 Ст. Ложки
- Сіль велика - 1 Ст. Ложка
1
У чаші міксера змішайте воду, просіяне борошно, цукор, 1 чайну ложку солі, рослинне масло і дріжджі. Перемішуйте на повільній швидкості за допомогою лопати для замісу тіста до однорідності тесту (приблизно 8 хвилин).
2
Перекладіть тісто в злегка змащену маслом миску, накрийте її харчовою плівкою і дайте тісту піднятися протягом 2-ух годин.
3
Викладіть тісто на робочу поверхню, злегка присипану борошном, і розділи 6-8 частин. Розкачайте кожен шматочок в «ковбаску», скріпіть кінці, щоб вийшов бублик. Дайте бубликам отдохнуть 15 хвилин.
4
Розігрійте духовку до 245 градусів. Деко накрийте папером для випічки. Приготуйте невеликі тарілки з маком, насінням кунжуту і цибульними пластівцями.
5
4 літра води у великій каструлі доведіть до кипіння, можна додати мед. Опускайте в киплячу воду по 3 бейгл і варіть по 1 хвилині з кожної сторони або поки вони не піднімуться на поверхню. За допомогою шумівки викладіть бейгли на решітку на столі, щоб вони трохи охололи.
6
Верх вологих бейгл занурте в топпинг і викладіть на деко. Якщо бейгли будуть солоними, можна посипати їх крупною сіллю.
7
Випікайте бейгли в попередньо розігрітій духовці до золотисто-коричневого кольору, від 15 до 20 хвилин.