Берлінське печиво
(покроковий рецепт з фото)
Цей простий рецепт берлінського печива можна назвати одним з найпростіших варіантів домашньої випічки на швидку руку. Мінімум інгредієнтів і часу, а результат - просто фантастичний.
Щоб приготувати саме звичайне берлінське печиво в домашніх умовах, досить лише двох інгредієнтів - випробування і пісочний. При бажанні можна доповнити таке печиво шоколадної або лимонної глазур'ю, наприклад, або обмежитися цукровою пудрою.
- Тісто листкове - 1 кілограм
- Цукор - 100 грам
1.Листкове тісто викладіть на робочу поверхню, присипану борошном, і розкачайте трохи. Дуже тонким тісто робити не варто, досить середньої товщини.
2. Зверху тісто присипте цукром (при бажанні за рецептом приготування берлінського печива можна додати трохи маку, кориці або ваніліну) і накрийте другим шаром тіста такого ж розміру.
3. Знову присипте цукром. Потім поверніть тісто, загортаючи краю в середину. Щільно притисніть вийшов рулет руками і гострим ножем наріжте на невеликі шматочки.
4. Деко застеліть папером для випічки і викладіть печиво. Надішліть його в розігріту духовку буквально на 15 хвилин.
5. Поки берлінське печиво в домашніх умовах випікається, необхідно зробити цукровий сироп, розчинивши трохи цукру в воді. Можна додати лимонний сік за смаком. Відразу після приготування, ще гарячим, печиво потрібно змастити сиропом.
6. Ось такий найпростіший рецепт берлінського печива. При бажанні можна зробити глазур або збити білки, наприклад, і покрити зверху печиво. Це відмінний варіант домашньої випічки на швидку руку.