Бельгійська вафля
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно я дізналася, як приготувати бельгійські вафлі з беконом. Тепер частенько роблю їх на сніданок для сім'ї. Випікаю я їх в електровафельніцу, а тісто готую на основі дріжджів.
На цей раз я додала сюди подрібнений бекон. Також підійде шинка. А ще відмінним доповненням тут може стати шоколадна крихта. Це варіант для ласунів.
Вафлі готуються хвилин 20, так що це відмінна ідея для швидкого сніданку або полуденного перекусу.
- Молоко - 360 мілілітрів
- Активні сухі дріжджі - 7 грам
- Борошно пшеничне - 280 грам
- Манька - 90 грам
- Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 115 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Бекон - 100 грам
Молоко поставте на вогонь і зробіть його суть теплим.
Влийте молоко в миску і Відведіть туди дріжджі. Залиште на 5 хвилин. Потім додайте борошно, манку, цукор, сіль, соду, розтоплене масло і злегка збиті яйця. Все перемішайте.
Розігрійте вафельницу і гарненько змастіть маслом.
Заповніть вафельницу тестом і насипте подрібненого бекону. Запікайте вафлі до золотистого.